Ucuz et satışı başlıyor

ESK, ucuz et satışına ilişkin çalışmalarını tamamladı. 29 liradan kıyma ve 31 liradan kuşbaşı satışı 1 Kasım'dan itibaren başlayacak.

Ucuz et satışı başlıyor
Ucuz et satışı başlıyor
GİRİŞ 30.10.2017 16:11 GÜNCELLEME 30.10.2017 16:11
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Et ve Süt Kurumu (ESK), KDV dahil kıymayı kilogramı 29 liradan ve kuşbaşını ise kilogramı 31 liradan Türkiye'nin 81 ilinde kendi satış noktalarının tamamında satmayı taahhüt eden zincir marketlere, taze dana karkas et satışına 1 Kasım'dan itibaren başlayacak.

ESK, ucuz et satışına ilişkin çalışmalarını tamamladı. Konuya ilişkin duyuru, kurumun internet sitesinde yayımlandı.

Duyuruya göre, ESK, KDV dahil kıymayı kilogramı 29 liradan ve kuşbaşını ise kilogramı 31 liradan Türkiye'nin 81 ilinde kendi satış noktalarının tamamında satmayı taahhüt eden zincir marketlere taze dana karkas et satacak.

İstekli olan marketlerden taze dana karkas et için fiyat teklifleri yarın saat 17.00'ye kadar alınacak. ESK tarafından gerekli değerlendirme yapıldıktan sonra 1 Kasım'dan sonra marketlere et satışına başlanacak.

Marketlerde satışı yapılacak ürünler, 0,5 kilogramlık ambalajlarda olacak. Ürünler taze olarak tüketime sunulacak olup şoklanmış veya donmuş halde satışı yapılmayacak.

Talep etmeleri halinde istekliler sözleşme örneğini Kurumdan alabilecek ve sözleşme imzalandığı tarihten itibaren zincir marketlerde başka kıyma ve kuşbaşı ürün satılmayacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, hafta sonu yaptığı açıklamada, vatandaşların et ihtiyaçlarını ucuz ve uygun fiyatla karşılayabilmeleri için çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirtmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 26
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Eti unutmuştük Vurguncular düşünsün Köşe oldular
    Cevapla
  • mişmiş 6 yıl önce Şikayet Et
    etin geldiği yer kesildiği yer belli mi?. müslüman olmayan ülkeden gelen etten ben yemem... hayvanlar türkiyede mi kesildi yabancı yerde mi?. nasıl güveneyim elin gavuruna... hayvanlara temiz mi baktılar. ne yedirip ne içirdiler... bir vatandaş olarak ucuz et yemeyi bende isterim fakat ben yine de kasabımdan vazgeçmeyeceğim öyle görünüyor.
    Cevapla
  • Selami 6 yıl önce Şikayet Et
    bi sen müslümansın sanki.
    Cevapla
  • .... 6 yıl önce Şikayet Et
    yemin fiyatini dusurun samanin fiyatini dusutun ilk once bu kalico cozjm olmaz et icin tasima su ile degirmen donmez .
    Cevapla
  • Yusuf Accı 6 yıl önce Şikayet Et
    ESK hangi ilde hangi market bu fiyatja satacak aciklan yapsın kebdi internet sayfasindan
    Cevapla
  • Ömer Sivas 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadi hayırlısı olsun inşallah hep birlikte göreceğiz bakalım hayırlısı olsun inşallah bütün gıda maddeleri ve sebze ve meyve fiyatları da böyle bir şey yaparsanız sözde kalmasın hal yasası ne oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle