Tümosan için son tarih 22 Aralık

Tümosan, Altay Tankı'nın motoru için yeniden açılan ihalenin çağrı dokümanını aldı. Şirket, 22 Aralık'a kadar güç grubu geliştirme projesine teklif verecek.

Tümosan için son tarih 22 Aralık
Tümosan için son tarih 22 Aralık
GİRİŞ 19.10.2017 09:50 GÜNCELLEME 19.10.2017 09:50
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) 17 Ekim'de, Altay Tankı'nın güç grubu ihtiyacını yerli ve milli imkânlarla karşılamaya yönelilk olarak yeni bir ihale açtı. Şirket, 22 Aralık tarihine kadar teklif verebilir. 

Daha önce Tümosan ve SSM, Altan Tankı'nın güç grubu geliştirme projesi sözleşmesini Şubat ayında ikinci ek süre ardından karşılıklı olarak fesh etmişti.

O dönemde Tümosan, şirket ortağı Avusturyalı firma AVL ile sözleşmesini iptal etmişti ve Tümosan buna neden olarak "Avusturya hükümeti Türkiye’nin egemenlik haklarına ve iç işlerine karışacak şekilde ve SSM tarafından kabul edilmeyecek şartlar içeren ihraç lisansı şartlarında ısrar etti" demişti.

Şirket, projenin yeni şartları dikkate alarak yeniden ihale edilmesi halinde en güçlü aday olduğunu da beyan etmişti.

KAYNAK: BUSİNESS HT
YORUMLAR 7
  • Dadas 6 yıl önce Şikayet Et
    Çabuk olun büyük savaş geliyor
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş al bi tank motoru sök son parcasina kadar yap aynısını birazcık degistir olsun bitsin con ne yapti aldi s300 leri degistirdi bir iki yerini al sana Çin çon füzeleri
    Cevapla
  • Memo 6 yıl önce Şikayet Et
    Herşey olsun maşallah. Bizde toplum eğitimde bile tükedim olarak gerçekleşiyor. Almanyada cocuklara küçük yaşta motor sevdası aşilanıyor. Trenlerle dedeleriyle oynuyorlar. Kültürleri öyle . Bizde anne baba günü yapıp yemeği düşkünüz ve tükedimi severiz gösterişi severiz. Artik herzaman kolayına alışığız. Sonuç toplumsal olarak konuşuruz . Daha bir tank yapacagız
    Cevapla
  • Adem 6 yıl önce Şikayet Et
    ihanet edeni bulun ve imha edip işi tumosana verin yerli olsun bu iş
    Cevapla
  • YKC 6 yıl önce Şikayet Et
    Artık yapın şu tankı acil ihtiyacımız var..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle