Tek imzayla inşaat ruhsatı

Hükümet, Türkiye ekonomisinin itici gücü ve yaklaşık 2.2 milyon kişiye istihdam yaratan inşaat sektörüne destekleri artırmak için harekete geçti.

Tek imzayla inşaat ruhsatı
Tek imzayla inşaat ruhsatı
GİRİŞ 12.10.2017 08:01 GÜNCELLEME 12.10.2017 08:01
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın konuğu olan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, sektöre ilişkin kritik altı düzenlemenin yapılacağını söyledi. Elvan'ın verdiği bilgiye göre inşaat izin süreçleri kısalırken, ruhsatlar tek imzayla verilecek. İnşaat malzeme standartları güncellenecek. Yenilikçi uygulama ve malzemeler teşvik edilecek. Sözleşmeler yoluyla yerli girdi kullanımı artırılacak. Kentsel dönüşüm yerli imalat sanayi için yenilikçi ürün üretilmesi yönünde değerlendirilecek.

YENİ TEDBİRLER GELİYOR

Sektörün son 15 yılda ortaya koyduğu büyüme performansına dikkat çeken Elvan, "İnşaat izin süreçlerini kısaltacak ve inşaat ruhsatlarını tek imzayla vereceğiz. Yenilikçi uygulama ve malzemelerin kullanılmasını teşvik edeceğiz. İnşaat sanayisinde yerli girdi kullanımını, yenilikçi şartname ve sözleşmeler yoluyla artıracağız. Yapım kalitesinin denetlenmesini sağlayacağız. Kentsel dönüşümü, yerli imalat sanayi için yenilikçi ürünlerin üretilmesi yönünde değerlendireceğiz" dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 13
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    bürokrasi türkiye nin belası görevini yapmayan işini bilmeyen yönetmelik okuyup anlamayan anlamak istemeyen bir sürü idareci ve memur çok sıkı hizmet içi eğitim olmadı aday memuriyetde yollanmalı
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    eyvah ki ne eyvah! ruhsatlari vereceksiniz binalar dikilecek ama yol ayni yol. buyuk şehirlerde trafik daha da artacak. her bos araziye bina dikmekle olmuyor.
    Cevapla
  • zfr 6 yıl önce Şikayet Et
    Hep müteaahitlere çalışıyorsunuz. Bir de ev sahiplerine yardımcı olun. Evi satıp iskan almayan müüteahhitin cezasını ev sahipleri çekiyor.
    Cevapla
  • Eeee 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşın cebine olumlu yönde yansımadı olacak mı? Bugün toki istanbulda 1+1 daireyi 600 bine yakın fiyata satıyor. Çnce dar gelirli oeta gelirli insanlar için adım atın müteaahhitler her türlü yolunu buluyor
    Cevapla
  • Mizah 6 yıl önce Şikayet Et
    :((( Yapmayın , her yer bina dolu. İstanbul batıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle