Rekabet Kurumu, Kardemir kararını açıkladı

Rekabet Kurulu, Kardemir Karabük Demir Çelik'in de aralarında yer aldığı 5 firma hakkında yürütülen soruşturmada, idari para cezası verilmesine gerek görmedi.

Rekabet Kurumu, Kardemir kararını açıkladı
Rekabet Kurumu, Kardemir kararını açıkladı
GİRİŞ 19.09.2017 17:09 GÜNCELLEME 19.09.2017 17:09

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre,   Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ, Çağ Çelik Demir ve Çelik  Endüstri AŞ, Çelsantaş Çelik Mamulleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Yolbulan Demir  Sanayi ve Ticaret AŞ ve Yolbulanlar Nakliyat ve Ticaret AŞ hakkında yürütülen  soruşturma sonuçlandı.

Buna göre, söz konusu firmaların, Rekabetin Korunması Hakkında  Kanun'un ilgili maddelerini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik yürütülen  soruşturma sonucunda, toplanan tüm bilgi ve belgeler ile soruşturma raporu  değerlendirildi. Rekabet Kurulu toplantısında, söz konusu firmaların, söz konusu  kanunun ilgili maddelerini ihlal etmediklerine, dolayısıyla adı geçen  teşebbüslere idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığına karar verildi.

Öte yandan, Kurul, Yolbulan, Güleç ve Yücel gruplarının Kardemir  Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ üzerinde ortak kontrol tesis etmek  suretiyle gerçekleştirdikleri devralma işlemine ilişkin herhangi bir işlem tesis  edilmemesi yönünde karar aldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL