Bülent Gedikli'den flaş dolar açıklaması!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. Bülent Gedikli kurla ilgili tartışmalara açıklık getirdi. Gedikli, "Kura seviye belirlemek gibi yaklaşımımız yok." dedi.

Bülent Gedikli'den flaş dolar açıklaması!
Bülent Gedikli'den flaş dolar açıklaması!
GİRİŞ 15.09.2017 13:56 GÜNCELLEME 15.09.2017 13:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. Bülent Gedikli Bloomberg HT'de soruları yanıtladı.

Kurla ilgili son tartışmalara açıklık getiren Gedikli "Kur aşağı gidiyor, yukarı gidiyor tartışması değil. Kur politikasıyla birçok şeyi belirliyorsunuz. Aşırı değerli lira ucuz ithalattır, bu da yatırımsızlık demektir ve sonucu işsizliğe kadar gider. ABD bile doların düşmesini istiyor. Küresel ekonomideki gelişmeleri de dikkate alarak değerlendirme yapmak lazım. Kura seviye belirlemek gibi yaklaşımımız yok." dedi.

"FITCH NEDEN NOTU ARTIRMIYOR?" 

Fitch'in Türkiye büyümesinin görece güçlü olduğu açıklamasını yorumlayan Gedikli Fitch'e not artırma çağrısı yaptı. Gedikli "Her şeyin olumlu olduğunu yazmışlar peki soruyorum neden notu artırmıyorsunuz?" dedi.

Türkiye'nin 3. çeyrekte daha güçlü büyüyeceğini ifade eden Gedikli "Dünyadan da bu anlamda ayrışacağız." dedi.

YORUMLAR 2
  • Efedayı 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada 81'i nakit 221'i borç 302 trilyon dolar karşılıksız para var. Dünyanın 3 senelik tüm üretimi bu miktarı karşılayamaz.Döviz ,altın , borsa,emlak hepsi balon.2007 gibi bir kriz çok yakın...
    Cevapla
  • siverekli 6 yıl önce Şikayet Et
    ben 3 TL nin altına ineceğini iddia ediyorum. abd batıyor başşaklaban silah satamaz ise borçları çeviremez hale gelecekler.
    Cevapla