Türkiye'nin jeokimya haritası çıkarılıyor

Enerjide milli döneme giren Türkiye, jeokimya haritasını çıkarma çalışmalarını hızlandırdı. Öte yandan, ruhsatlı 8 jeotermal alan için de ihaleye çıkılıyor.

Türkiye'nin jeokimya haritası çıkarılıyor
Türkiye'nin jeokimya haritası çıkarılıyor
GİRİŞ 06.09.2017 17:15 GÜNCELLEME 06.09.2017 17:15

 Enerjide ithalatı bitirmeyi hedefleyen Türkiye yerli enerji kaynaklarına yöneldi. Yatırımlar arttı, çalışmalar hızlandı.Şimdi de jeotermal alanların ihalesi için düğmeye basılıyor.

JEOTERMAL ALAN İHALESİ YAKINDA

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünce 8 ruhsatlı jeotermal alanının kapalı zarf içinde teklif alınarak ve görüşmeler yaparak, pazarlık usulü ihale edilmesine karar verildi.

İstekliler, her bir ruhsatlı alan için 50 bin liradan az olmamak üzere geçici teminat bedeli ödeyecek, 16 Ekim Pazartesi günü saat 11.00'e kadar tekliflerini verebilecek.

JEOKİMYA HARİTASI ÇIKARILIYOR

Öte yandan Türkiye jeokimya haritasını çıkarma çalışmalarını hızlandırdı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın da dikkat çektiği gibi Türkiye, hangi bölgede, hangi madenlerin olabileceğini gösterecek olan Türkiye'nin jeokimya haritası için, toplanması gereken 110 bin numunenin 54 bin 689'u topladı.

Yıl sonuna kadar numunelerin tamamının toplanması planlanıyor.

Söz konusu harita hazırlandığında maden aramada, çevresel araştırmalarda ve ilgili diğer alanlarda kullanılabilmesi sağlanacak.

KAYNAK: AHABER