Bakanlık açıkladı! Türkiye'nin üyeliği onaylandı

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler Latin Amerika ve Karayipler Ekonomik Komisyonuna (ECLAC) üyeliğinin onaylanarak resmileştiğini duyurdu.

Bakanlık açıkladı! Türkiye'nin üyeliği onaylandı
Bakanlık açıkladı! Türkiye'nin üyeliği onaylandı
GİRİŞ 26.07.2017 10:31 GÜNCELLEME 26.07.2017 20:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Latin Amerika ve Karayipler Ekonomik Komisyonuna üyeliğinin dün New York'ta yapılan BM Ekonomik ve Sosyal İşler Konseyi (EKOSOK) Toplantısında onaylanarak resmileşmesini memnuniyetle karşılıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nin çok boyutlu dış politikası çerçevesinde Latin Amerika ve Karayipler bölgesiyle ilişkilerini geliştirmeye önem verdiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Giderek olgunlaşan Latin Amerika ve Karayipler'e yönelik kapsamlı açılım stratejimiz, bölge ülkeleriyle ilişkilerimizin her alanda en yüksek düzeye çıkarılmasını ve bölgesel örgütlerle kurumsal ilişkiler tesis edilmesini amaçlamaktadır."

Açıklamada, EKOSOK'un kurduğu beş bölgesel komisyondan birisi olan ECLAC'ın temel amacının, Latin Amerika ülkelerinin gelişmelerine katkıda bulunmak ve ekonomik politikaları arasında uyum sağlamak olduğu vurgulanarak, ECLAC'ın, kurulduğu 1948 yılından beri Latin Amerika'nın kalkınması konusunda geliştirdiği stratejilerle bölgenin sanayileşmesine ve kapsayıcı şekilde büyümesine önemli katkılarda bulunduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Şubat 2016'da Şili'ye yaptığı ziyaret sırasında Türkiye'nin bu örgüte üyelik başvurusunda bulunduğu hatırlatılan açıklamada, Türkiye'nin ECLAC'a üyeliğinin 30 Ocak 2017'de ECLAC Genel Komite görüşmeleri sırasında kabul edildiği bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • aradaki fark 6 yıl önce Şikayet Et
    avrupadaki haclılar saplantılı haclılar. gecmislerine baktıklarında hepsinde soykırım var norvec vikingler katliyamları. italyanlar baska bisey.almanya nazi. bu boyle gider. latin amerika olsun diger karayipler olsun sapkın degil adamlar insan. burdaki avrupalılar yamyam
    Cevapla
  • venus 6 yıl önce Şikayet Et
    sira fiili olan islam birliginin "Islam Birlesmis Milletleri" kurularak tarafindan resmi onaylanmasinda..
    Cevapla
  • info 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu onay abd ye ve ab ye kapak olsun.Dünya 5 den büyük anlayana...
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    hayret yakındaki ab değde fizandaki ortaklık onaylanıyor çünki onlarda haçlı zihniyeti yok
    Cevapla