25 ürünün ucuzlaması için 20 adım

Hükümet, tüketicinin gıda ürünlerini daha ucuza tüketmesi ve enflasyonu tetikleyen fiyatları aşağı çekmek için yeni bir hamleye daha hazırlanıyor.

25 ürünün ucuzlaması için 20 adım
25 ürünün ucuzlaması için 20 adım
GİRİŞ 07.07.2017 10:13 GÜNCELLEME 07.07.2017 12:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gıda Komitesi, et ve süt ürünleri başta olmak üzere 25 üründe fiyatların aşağı çekilmesi için üretimden rafa varıncaya kadarki tüm süreçleri kapsayan bir yol haritası hazırladı. Gümrük, dış ticaret tedbirlerinin ardından üretim, dağıtım kanalları başta olmak üzere yeni tedbirler devreye giriyor.

Gıda Komitesi'nden bir ekip Hollanda'ya giderek gıda ambalajlama standartları konusunda inceleme yaptı. Üretimden ambalaj kriterlerine kadar alınacak önlemlerle birlikte fiyatların yaklaşık yüzde 45 ucuzlaması bekleniyor. Gıda Komitesi'nce yapılan çalışmaya göre 20 başlıkta atılacak adımlarla gıda ürünleri şöyle ucuzlayacak:

YORUMLAR 3
  • ismail hakkı 6 yıl önce Şikayet Et
    çifçi ile tüccar arasında ve tarla sahipleri ile alakalı resmi bir düzenleme olmazsa her geçen gün fiyatlar alıp başını gider. tüccar tirilyonlarca mal alıp satıyor; olan çifçiye vatandaşa oluyor.
    Cevapla
  • turan 6 yıl önce Şikayet Et
    en başta Tarım il ve ilçe müdürlükleri hantal ve tembel yapıdan kurtarılması lazım.Gıda denetimi konusun da çok elaman olmasına rağmen başarısız dır.
    Cevapla
  • H.B.V 6 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatı çıksın diye ürünleri Denize dökenlerede çok Ağır cezalar getirilsin!!
    Cevapla