Kısa dönem askerlik için flaş öneri!

TESK Genel Başkanı Palandöken'den kısa dönem askerlik için yeni bir öneri geldi.

Kısa dönem askerlik için flaş öneri!
Kısa dönem askerlik için flaş öneri!
GİRİŞ 01.07.2017 12:31 GÜNCELLEME 01.07.2017 12:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, çırak ve stajyer öğrencilerin sigortalılık başlangıç tarihleri ile askerlik sorunlarına dikkati çekerek, "Çıraklık eğitimi alan öğrencilere kısa dönem askerlik avantajı sağlanmalı. Çırakların ve stajyerlerin sigortaları eğitim aldıkları süreyle başlamalı ve çalıştıkları süre emeklilik dönemine saydırılabilmeli." ifadelerini kullandı. 

Palandöken, yazılı açıklamasında, çırak ve stajyerlere eğitim sürelerinde ve iş hayatına atıldıklarında bazı kolaylıklar sağlanması gerektiğini belirtti.

İş tecrübesi kazanmak için eğitim gören çırak ve stajyer öğrencilerin en önemli sorunlarından birisinin sigortalılık başlangıç tarihleri olduğunu vurgulayan Palandöken, çırakların ve stajyerlerin sigortalarının eğitim aldıkları süreyle başlaması ve çalıştıkları sürenin emeklilik dönemine saydırılabilmesi gerektiğini ifade etti.

Palandöken, çıraklık eğitimi alan erkeklere askerlik konusunda avantaj sağlanması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Çıraklık eğitimi aldıkları sürede askerlik çağına gelen öğrenciler vatani görevlerini mesleki eğitim merkezi müdürlüklerine başvurarak tecil ettirebiliyor. Tam mesleği kavrama aşamasında askere gidenler döndükten sonra meslekten uzaklaşıyorlar. Bu sebeple çıraklık eğitimi alan öğrencilere kısa dönem askerlik yapma olanağı sağlanmalıdır. Böylece kısa sürede hem vatani görevlerini tamamlayacaklar hem de mesleklerini unutmadan ellerine almış olacaklardır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • baki 6 yıl önce Şikayet Et
    Orduyuda lağvetsinler ne lazım asker canım nasılsa kerizler var başka emriniz varsa yazın hemen yapsınlar mesela birer ayda tatil hediye etsinler lafa geldimi asar keserler işaskerlige geldimi ya bedelli çıksın yada kısa dönem ben şunu merak ediyorum ahirette şehitlerin yüzüne nasıl bakacaklar
    Cevapla
  • mehmet batman 6 yıl önce Şikayet Et
    askerlik borclanmasini devlet benim de pirimimi saysin ozaman 1994.1997.arasi bende stajerdim eger uygularsa heerkese uygulasinki haksizlik olmasin
    Cevapla
  • Abdullah toprak 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadas cok zeki galiba
    Cevapla
  • Nurettin GÜN 6 yıl önce Şikayet Et
    Şeriatın kestiği parmak acımaz tarzıyla,bütün müslüman ülkelerde,SSK,SGK,başlangıç tarih 18 yaşından gün aldığı tarih olsunki her insan devletine candan bağlansın,ve eşitliğin de başlangıcı olsun.
    Cevapla
  • 360 6 yıl önce Şikayet Et
    saçmalık.
    Cevapla