Kırmızı ette 'Ramazan fırsatçılığı'

Kırmızı et fiyatları Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşın cebini yakmaya başladı. Kırmızı et ürünlerinin kilosuna 5 ila 11 lira arasında zam geldi.

Kırmızı ette 'Ramazan fırsatçılığı'
Kırmızı ette 'Ramazan fırsatçılığı'
GİRİŞ 05.06.2017 14:35 GÜNCELLEME 05.06.2017 15:16
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

İftar ve sahur sofralarının protein kaynaklarından kırmızı etin fiyatı Ramazan ayından önce polemik konusu olmuş ve açıklamalar peş peşe gelmişti. Özellikle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve sektör temsilcilerinden gelen açıklamalar ve tüm uyarılara rağmen fırsatçılar yine boş durmadı.

Ramazan'da kırmızı et satışlarının önceki aylara göre ikiye katlanmasını fırsat bilen bazı kasap ve marketler Ramazan ayının başlamasıyla birlikte kırmızı et ürünlerine yüzde 10-15’leri aşan oranlarda zam yaptı.

Market ve kasaplardaki ortalama fiyat artışı şu şekilde:

Dana kıyma: 38 TL’den 43 TL’ye

Dana Kuşbaşı: 40 TL’den 45 TL’ye

Antrkot: 54 TL’den 60 TL’ye

Kuzu but: 54 TL’den 47 TL’ye

Kuzu kol: 43 TL’den 52 TL’ye

Kuzu Pirzola: 69 TL’den 80 TL’ye

Kuzu kuşbaşı: 69 TL’den 80 TL’ye              

ET VE SÜT KURUMU SİTESİNDE İSE FİYATLAR ŞU ŞEKİLDE:

DANA KIYMA  28,75 

DANA KUŞBAŞI  31,00 

KUZU ÇATAL BUT  34,50 

KUZU KOL  31,40 

KUZU PİRZOLA  50,00 

KUZU KOL KUŞBAŞI KEMİKSİZ  40,82 

YORUMLAR 55
  • şefik 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Baba Her ile nüfusu oranında ET ve SÜT Kurumu şubesi açsın, doldursun eti içine, bak kasap bile gelip buradan almazsa şu bıyıkları keserim. Halk Ekmekte aynı şekilde.
    Cevapla
  • TheAzxtech 6 yıl önce Şikayet Et
    Garib adlı arkadaşımıza katılıyorum. Halimize şükretmeliyiz. Fakat ben şuna değinmek isterim konu et yiyip yememekte pek değil aslında. Sorun bu fırsatçılara daha fazla göz yumulmamalı. Devlet veya o kurum tavan fiyat belirlemeli aşan varsa pat yapıştırsınlar sağlam bir cezayı.
    Cevapla
  • derin 6 yıl önce Şikayet Et
    yemeyin kardeşim ellerinde çürüsün ! bak nasıl akılları başına geliyor
    Cevapla
  • asım 6 yıl önce Şikayet Et
    reis memleket bu kadar sahipsiz mi?* önüne gelen bu gazi millete bir mertek vuruyor. bu gazi millet darbe trerörine dersini verdiği gibi zamcılar terörünede cevabını verir. önce reisin devreye girmesini bekliyor. buda başka terör.
    Cevapla
  • Boztepe52 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben kimseyi savuncak degilim fakat Avrupada yasayan Arkadaslar onlarin bayraminda indirim oldugunu söylemis bu bizde Almanyada veya daha dün Hollandadaydim orda niye yok lütfen ülkedeki insanlarin beynini bulandirmayin En önemlisi kiralar cokkkk pahalli kiralar böyle olunca üreticiden tut toptan ve parekenteye yansiyor bu gün ülkemizde bir dükkan tutmaya kalk kira Euro dolar üzerinden tabiki bunda yönetim lerin yanlisligida var yok degil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle