Zincir mağazalara tanınan süre uzatıldı

Büyük veya zincir mağazaların satışa sundukları mağaza markalı ürünlerin ilgili yönetmeliğe uygun hale getirilmesi için verilen süre bir yıl daha uzatıldı

Zincir mağazalara tanınan süre uzatıldı
Zincir mağazalara tanınan süre uzatıldı
GİRİŞ 30.05.2017 09:59 GÜNCELLEME 30.05.2017 09:59

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın "Perakende Ti̇carette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeli̇kte Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇ği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, 6 Ağustos 2016'da yürürlüğe giren yönetmelikte bir yıl olarak belirlenen büyük veya zincir mağazaların satışa sundukları mağaza markalı ürünleri yönetmeliğe uygun haline getirmeleri için verilen süre bir yıl daha uzatıldı.

Büyük veya zincir mağazalar, söz konusu sürede yurt içinde üretilen ve hızlı tüketim malı niteliği taşıyan mağaza markalı ürünlerin üstünde veya ambalajlarında, perakende işletmenin adı, unvanı veya markasının yanı sıra üreticinin tercihine göre üreticinin adı, unvanı ya da markasına da yer verecek. Ürünün üzerinde veya ambalajında hangi büyük veya zincir mağaza adına üretildiği de belirtilecek.

Mağaza markalı ürünlerin üzerinde veya ambalajında üreticinin adı, unvanı veya markası, mağaza markasıyla aynı yazı karakterinde, bu yazının en az yüzde 25'i punto büyüklüğünde ve parantez içinde, uygun ve kolay okunabilir şekilde yer alacak. Üreticinin adı, unvanı ya da markasına ilişkin rakam, harf, kelime, işaret ve semboller eksiksiz, okunabilir, gerçeğe uygun ve karışıklığa sebebiyet vermeyecek şekilde kullanılacak.