Müezzinoğlu'ndan 'kıdem tazminatı' açıklaması!

Bakan Müezzinoğlu kıdem tazminatıyla ilgili teknik çalışmalar yapıldığını, ideal bir sistem uygulamaya çalıştıklarını belirtti.

GİRİŞ 16.05.2017 14:04 GÜNCELLEME 16.05.2017 14:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Müezzinoğlu'nun verdiği bilgiye göre mevcut çalışanlar için kıdem sisteminde iki ayrı seçenek söz konusu olacak, işe yeni başlayanlar ise yeni kıdem tazminatı sistemine geçecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu kıdem tazminatının detaylarını katıldığı canlı yayında anlattı.  Müezzinoğlu'nun konuşmasından öne çıkan detaylar şöyle:

KIDEM TAZMİNATI

Bugün kıdem tazminatı sistemi ile ilgili toplantıyı gerçekleştirmek istiyorduk, olması için zorluyoruz ama olmayadabilir. Kıdem tazminatı yeni sistemde 4 ana kolu önemsiyoruz birincisi hak, ikincisi güvence, üçüncüsü şeffaflık, dördüncüsü de sürdürülebilirlik. Bu dört başlıktan vazgeçmiyoruz. Bu ana parametreler çereçevesinde teknik ekipler çalışmalarını yaptı. İnşallah bugün veya önümüzdeki günlerde paydaşlarımızla görüşmeye başlayacağız.

Kazanılmış haklara baktığımızda yüzde 80 hak kaybı var. Yüzde 20'yi geçmiyor hakların alınabilirliği. 13 milyon çalışanımızın yüzde 80'i hak sahibi olamıyor.

İKİ SEÇENEK

Mevcutta sistemde kalmak isteyenler ben burada kalmak istiyorum diyerek kalabilir veya yeni sisteme geçmek istiyorsa işvereni ile anlaşıp geçebilir. Ancak yeni kıdem sistemi devreye girdikten sonra ilk defa işe girecek olanlar yeni sisteme dahil olacaklar.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 7
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar uzadı bu konu iş verenle orta yol bulmak zor. Oyunun kuralı bu diyeceksin. Nokta
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın vekilim hep zengınden yana olun bız çalışanlar önemli degıl bızlerde herşeyi gögoslerız tok aç ın halinden anlamaz saygılar
    Cevapla
  • murtaza 6 yıl önce Şikayet Et
    işçiyi daha kapsamlı düşünün.
    Cevapla
  • UĞUR 6 yıl önce Şikayet Et
    İş yerinden geçmek istediğim de bu sisteme, İş yerim kabul etmeyecektir. Kabul etse de tamamını vermeyecektir. Anlaşma felan istemiyorum ben iş yeri ile hakkımız ne ise onu aktarsınlar. Bununla ilgili güvenceyi oluştursunlar hemen geçerim. Bence çalışmayı bu yönde oluşturun o zaman insanlar rahat eder.
    Cevapla
  • karanlık chp 6 yıl önce Şikayet Et
    çıkacak çıkacak çıkartın artık insanlar mağduriyetini bitirin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle