Bakandan flaş kıdem tazminatı açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren kıdem tazminatına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 10.05.2017 10:36 GÜNCELLEME 10.05.2017 12:24
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı ile ilgili teknik çalışmaların tamamlandığını açıkladı. Müezzinoğlu, birkaç hafta içinde paydaşlarla da görüşerek ortak bir karar alınacağını belirtti.

Varolan sistemden dolayı yüzde 80 oranında  bir kesimim mağdur olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Bedelini çalışan insan ödüyor. Ana sorunu böyle görmek lazım. 10 milyonun mağdur olduğu bir sisteme daha çok rıza mı göstereceğiz" dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda konunun görüşüldüğünü ve 4 başlık altında teknik çalışmaların tamamlandığını söyledi. Müezzinoğlu, yakın zamanda paydaşlarla da görüşerek ortak bir karar alınacağını belirtti.

YORUMLAR 22
  • 1453/ yalçın 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım memleketin ve sizlerin arkasında hep bu alt gariban kesim durdu ve durmayada devam edecek bizler 3 5 kuruşun hesabını yapmayan menfaatleri doğrultusunda oy kullanmayan gayesi sadece Memleket ve Vatan olan insanlarız. Lakin bu işveren zulmünde ezilmekteyiz bunları görün artık. Herkes borç batağında işciye maaş doğru dürüst verilmiyor kiralar almış başını gidiyor insanlar büyük buhran içinde lütfen bu sesleri duyun ve biran önce tazminat yasasını yürürlüğe koyun işverenlerin (hepsi için değil) derdi kendi cebini doldurmak zamı kafalarına göre yapıyorlar yada yapmıyorlar içerde tazminat var diye her türlü psikolojik baskı içindeyiz , mahkemeye gitsen yıllarca uğraşıyorsun
    Cevapla
  • sebebi olan sizler 6 yıl önce Şikayet Et
    canınız çıksın
    Cevapla
  • 1453/yalçIn 6 yıl önce Şikayet Et
    8 yıldır çalışmaktayız usta kalifiyeli çalışanlarız lakin içerde tazminat var diye ne zam yapılıyor nede tatmin edici bir maaş alıyoruz dün giren adam bizden çok maaş alıyor .Bugün en düşük memur maaşı 2500 ₺ civarı iken yıllarını özel sektöre vermiş usta kalifiyeli insanların maaşı çok ama çok düşük bu işveren sömürüsüne bir son demeli ve bu yasa bir an önce yürürlüğe girmeli
    Cevapla
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Kıdem tazminatı konusunda neden şeffaf değilsiniz. Karar vermişsin iz. Neyi bekliyorsunuz.. bu konuda haklarımızın ne olacağı belli değil. Herkes tek bir endişe var.
    Cevapla
  • KIRK iKi 6 yıl önce Şikayet Et
    yeter yapacaksanız şu tazminat yasasını çıkarın
    Cevapla
  • mehmed 6 yıl önce Şikayet Et
    taşeron işçilik zulümdür neden ? taşeron işçi nöbet tutar fazla çalışır 17 yıl bile çalışsa bile yeni başlayanla aynı maaşı alır 1500 tl işinin dışında herişten çalıştırılır aylık 240 saat çalıştırdılar yıllar sonra pardon dediler 5 günlük yıllık izn verdiler 17 çalıştık yıılık izin nedir 2-3 yıldır öğrendik her ay görmedğinin tanımadığın bir insan senden600 tl para kazanıyor 100 işçinin patronu kamuda tıbbi sekreterden 60 bin tl kazanırken taşeron sekreter 1500 tl komik bir para kazanıyor devletin ihaleyle işçiye verdiği elbise parasını bile cebine koyuyor işçiye 2 takım elbise hakkı var 150 tlden diyelim 100x300 tl :30 bin tl elbise parası zulümdür görün artık yeter allah aşkına
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle