Rusya'dan Türkiye açıklaması! Zarar görüyoruz

Rusya'da yayınlanan bir rapora göre, Türk tarım ürünlerine yönelik kısıtlamalar nedeniyle Rus halkı ve tahıl üreticileri zarar görüyor

Rusya'dan Türkiye açıklaması! Zarar görüyoruz
Rusya'dan Türkiye açıklaması! Zarar görüyoruz
GİRİŞ 17.04.2017 17:00 GÜNCELLEME 17.04.2017 17:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye ile devam eden “tarım savaşı” neticesinde yüksek fiyatlara maruz kalan Rus halkının yanı sıra, ülkedeki tahıl, yağ ve şeker üreticilerinin de zarar gördüğü bildirildi.
 
Rus Ulusal Ekonomi Başkanlık Akademisi tarafından yayınlanan “Rusya’daki Ekonomik Durum” adlı rapora göre, Rusya ile Türkiye arasında tarım ürünlerinde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle en büyük zararı Rus halkı görüyor.
 
Rusya’daki domates ve salatalık üreticilerinin, Türk ürünlerine yönelik kısıtlamalar sayesinde gelirlerini 2016’dan bu yana yaklaşık 500 milyon dolar arttırdığı belirtilen raporda, Rus vatandaşlarının ise söz konusu ürünleri normalden üç kat daha yüksek fiyata aldığı vurgulandı. Raporda, Türkiye’den ithal edilen domatesin serbest bırakılması halinde, ithalat fiyatlarının diğer ülkelerden gelen domatesten daha ucuz olacağına işaret edildi.
 
Türkiye tarafından uygulanan yeni vergi düzenlemesi neticesinde ise Rus tahıl, yağ ve şeker üreticilerinin yaklaşık 1 milyar 500 milyon dolarlık bir pazar kaybı yaşadığının altı çizilen raporda, iki ülke arasındaki anlaşmazlık nedeniyle kazanan tek tarafın Rusya’daki sera üreticileri olduğu belirtildi.
 
Raporda, Rus üreticilerin vatandaşlara uygun fiyatla ürünleri ne zaman sunabileceğinin belli olmadığı kaydedilirken, Türk ürünlerine yönelik kısıtlamalar nedeniyle Türkiye'nin Rus tahıl ürünlerine getirdiği vergi düzenlemesi hamlesinin ise "anlaşılabilir bir adım" olduğu ifade edildi.

YORUMLAR 7
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Şunu bi anlasak Turkiye ulkeler icin gecis noktasi. Rusya aycicegi satiyor biz alip yag yapip ortadogu pazarina satiyoruz ve tuketiyoruz. Bunu ab icinde uygulasak ab yi ciddi sıkıntiya sokabiliriz ekonomik olarak. Ab nin arabalari buzdolabi camasir makinesi kombisi vs. Bunlar icin Turkiye ciddi pazar bazi araba firmalari Turkiye uzerinden bagimiz olan ulkelere ciddi satis yapiyor. Bizim kendi arabamizi uretmemiz lazim. Ulke icinde ciddi alimi olur. Rakamlari inceleyin ab nin yillik araba satislarini almazsak ciddi zarar gorurler su an alin japon arabasi ona binin. Kendi basimiza araba uretmemiz cok sey degistirecek.
    Cevapla
  • Reis 6 yıl önce Şikayet Et
    o zaman adam olun !!!
    Cevapla
  • istanbullu 6 yıl önce Şikayet Et
    cok basit alicaksin domates biber patlicani
    Cevapla
  • dogrusu 6 yıl önce Şikayet Et
    sizin ambargodan ötürü bizim üreticilerde zarar görüyor. bil bakalım hansini önemsiyoruz. rus mu yerlimi?
    Cevapla
  • o zaman 6 yıl önce Şikayet Et
    al domatesi, ver buğdayı :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle