Turizmde Türkiye'den büyük hedef: Dünyada ilk 3

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'nin turizmde sadece deniz, kum, güneşle dünyanın 6'ıncı büyük ülkesi olduğunu anlatırken, "Hedefimiz ilk 3'e girmek" dedi.

Turizmde Türkiye'den büyük hedef: Dünyada ilk 3
Turizmde Türkiye'den büyük hedef: Dünyada ilk 3
GİRİŞ 09.04.2017 18:25 GÜNCELLEME 09.04.2017 18:25

Bakanı Nabi Avcı Eskişehir'deki Simit Dünyası'nda 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda çalışan bir grup işçiyle bir araya geldi.

Bakan Avcı, 16 Nisan'dan sonra daha etkili çalışma imkanı bulacaklarını söyleyerek, "Biz 15 senede engelli koşularla Türkiye'yi ikiye, üçe katladık. Engelli koşularla. Dolayısıyla 16 Nisan'dan sonra inşallah bu koşu biraz daha engelsiz hale geldiği zaman çok daha hızlı ve daha etkili çalışma imkanımız olacak" dedi.

TÜRKİYE, KAYAK PİSTİNDE AVRUPA'DAN DAHA İYİ

Turizmin sadece deniz, kum, güneş olmadığını ifade eden bakan Avcı diğer turizm alanlarına da yöneleceklerini söyledi.

Hedeflerinin turizmde ilk 3 olduğunu açıklayan Avcı şöyle devam etti:

"Turizmde şu anda bile ilk 6'dayız. Sadece deniz, kum, güneşle. İşte vizyon değişikliğiyle neler olabileceğinin bir örneği de oradadır. Şuanda deniz, kum, güneş. Bunun pazarı belli. Rusya, Almanya, İngiltere. Bunlarla bile dünyanın 6'ncı büyük turizm ülkesi olmuşuz, Avrupa'nın 4'üncü büyük ülkesi. Türkiye'nin turizm potansiyeli sadece deniz kum güneş değil ki. Kış turizmine bakın müthiş bir potansiyelimiz var. Şimdi Kayak Federasyonuyla bir çalışma yapıyoruz. Türkiye'deki pist potansiyeli, kayak pisti potansiyelini araştırıyoruz. Emin olun Türkiye tek başına bütün Avrupa'nın toplamından daha iyi durumda, pist potansiyeli bakımından. Ama değerlendirilmemiş. Turizmde hedefimiz ilk üçe girmek. Çünkü kış turizmi, kayak turizmi, gastronomi, kongre turizmi, sağlık turizmi, kaplıcalarımızı, termal turizmi işin içine kattığınız zaman denizi de katlayacak bir potansiyelimizin olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla Türkiye'nin önü çok açık. Yeter ki bir kendi ayağımıza kendi ellerimizle pranga takmayalım. Önümüzü açalım, bu koşuyu engelsiz hale getirelim bakın o zaman Türkiye dünyada layık olduğu yere ne kadar kısa zamanda gelecek göreceğiz."