Bakandan flaş emeklilik açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'deki emeklilik yaşına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakandan flaş emeklilik açıklaması!
Bakandan flaş emeklilik açıklaması!
GİRİŞ 17.03.2017 15:30 GÜNCELLEME 17.03.2017 16:00
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Hasanbey Hamamı Kültür Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de erken yaşta emekli olanları örnek göstererek, "2036 yılında erkekler 60, kadınlar ise 58 yaşında emekli olacak" dedi. Müezzinoğlu, şu ana kadar emekliye 4.5 milyar lira banka promosyon ödemesi de yapıldığını belirtti.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettiği Hasanbey Hamamı Kültür Merkezi açılışına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yeni anayasada seçilme yaşının 18'e indirilmesine tepki gösteren CHP'yi eleştirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu referandum söylemleri üzerinden eleştiren Bakan Müezzinoğlu, "Gençlere güvenmek gerek. Bu gençlere inanmayarak, bu gençlere işimize geldiği zaman güvenip işimize geldiği zaman da güvenmeyerek geleceğimizi güçlü kılamayız. 18- 24 yaş arasındaki gençlere diyoruz ki, 'mahallenin muhtarına seçebilirsin, ama mahalle muhtar adayı olamazsın.' Olsun, ne olacak. Bu genci mahallesi seviyor. Belki oradan yarın bir Recep Tayyip Erdoğan çıkacak. Geleceğini şekillendiren gençlerine güvenerek, oralardan yeni yeni Recep Tayyip Erdoğanlar çıkartmayan büyük bir medeniyetin yolculuğu yapmalıyız. Ama CHP buralardan yeni Kılıçdaroğluları çıkacak diye korkuyorsa, gençlere haksızlık yapmaya hakkı yok" dedi.

47-48 YAŞINDA EMEKLİ OLANLAR VAR

Türkiye'de emekli olup da yaşa takılanları ve erken yaşta emekli olanları örnek gösteren Bakan Müezzinoğlu, "Şu anda benim yaşa takılan kardeşlerim var. Yaşa takıldığı halde 48 yaşında emekli olanlar var. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi'nde üçüncü dönem milletvekilliği yapıyor olmasına rağmen yaşa takılan milletvekilleri var. Takılacak. Vatandaş nasıl takılıyorsa o da takılacak. Biz ilk defa emeklilik ortalama yaşını 52'ye getirdik. Ama hala 47 - 48'de emekli olanlar var. 2036 yılında erkekler 60, kadınlar ise 58 yaşında emekli olacak. Bugün Almanya'da 65 yaşından önce emekli olan tek bir kişi yok. Avrupa'nın hiçbir ülkesinde 65 yaşından önce emekli olan yok." 

Referanduma gidecek anayasa değişikliğinde seçilme yaşının 18'e indirilmesini eleştiren CHP'ye yanıt veren Müezzinoğlu, "CHP diyor ki '18 yaşındaki çocuğu emekli yapacaklar. Bunlar da kendi çocukları olacak.' Milleti kıt akıllı zannediyorlar. Millet seni niye seçmiyor? Yıllardır millete yanlış yapmazsan, millete hizmeti doğru verirsen, millet seni baş tacı yapar merak etme Kılıçdaroğlu. Yalan söyleyerek, milleti kandırarak bu milletin kaderiyle oynayamazsın" diye konuştu. 

4.5 MiLYAR PROMOSYON VERİLDİ

Geçtiğimiz günlerde emeklilere yönelik başlayan promosyon ödemeleriyle ilgili konuşan Bakan Müezzinoğlu, "Şu ana kadar emekliye 4.5 milyar lira banka promosyon ödemesi yaptık. Eski kanuna göre 30 yıldan fazla çalışan emekliye sadece 30 yıllık ikramiyesi ödeniyordu. 3 ay önce düzenleme yaptık kanunda. 30 yıldan fazla çalışanların geri kalan yıllarının da ikramiyesini ödemeye başladık. Toplam 90 bin emekliye 700 milyon ilave fark ödeyeceğiz" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 21
  • Akar 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım elimizde baston la mı çalışacağız
    Cevapla
  • reyhan 7 yıl önce Şikayet Et
    1987-2017:30 yıl oldu Hale'n emekli olacuz muku acaba deyyom
    Cevapla
  • Eyt mağduru 7 yıl önce Şikayet Et
    Hayret .Referandum öncesi Rüya yine Kabus oldu . Ya iş . Ya Emeklilik . Sürünüyoruz.
    Cevapla
  • ismet 7 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan bu yorumu okumaz fakat okuyupya biri hayrina bi akla getirse kamuda emekliligi dolmus memur isci ne varsa acil emekli edilmeli 55 in uzerini zaten calistiramiyosun bosa servisle ise gelip calisaninda moralini bozuyor 4500 maas aliyo emekli olsa 2500 alir aha devlete kar bir cok boyle emeklisi gecenleri acil bi kanunla emekli edin ecevit 99 da yapti cok guzel bir temizlik oldu hadi bi arastiralimsu isi
    Cevapla
  • Bahtsız 7 yıl önce Şikayet Et
    Değerli cumhurbaşkanım değerli başbakanım artık 25 yıl iş akdini doldurmuş vatandaşı emekli yapın büyük şehirler boşalı millet köyüne gitsin soğan patates diksin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle