Cep vurgununa geçit yok

Cep telefonu kullanıcılarının haberleri olmadan sitelere abone edilerek kabarık fatura ödemesine yol açan dolandırıcılara karşı alınan önlemler 30 Haziran'da devreye giriyor.

Cep vurgununa geçit yok
Cep vurgununa geçit yok
GİRİŞ 13.03.2017 10:49 GÜNCELLEME 13.03.2017 10:50
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Vatandaşın isteği dışında aboneliğinin çözüme kavuşturulmasından GSM şirketleri sorumlu olacak. Vatandaş ise hatlarını mobil ödemeye veya katma değerli elektronik haberleşme hizmetlerine kapatabilecek. Ulaştırma Bakanı Ahmet Aslan, konuyla ilgili çok sayıda şikayet geldiğini belirtti.

Takvim'in haberine göre, 21 Aralık'ta yapılan düzenleme ile istek dışı aboneliklerde bu konudaki şikayetlerin abonesi olunan işletmeci tarafından çözüme kavuşturulması ve üçüncü taraflara yönlendirilmemesi için kurallar belirlendiğini vurgulayan Aslan, tüketici mağduriyetlerinin oluşmaması için tüm işletmecilerce gerekli tedbirlerin alınmasının zorunluluk haline getirildiğini kaydetti. Aslan, söz konusu düzenlemelerin 30 Haziran'dan itibaren yürürlüğe gireceğini bildirdi..

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 26
  • eren 7 yıl önce Şikayet Et
    şu telsiz ücretinide kaldirin yeter artik
    Cevapla
  • madur 7 yıl önce Şikayet Et
    bendede ayni maduriyet facebooktan bir video yu tikladim. bir siteye yonlendirdi. video daha acilmadan. mesajlar gelmeye basladi falanca siteye uyeliginiz yapilmistir kullanici adi sifre gonderdi haftalik 19 tl digeri haftalik 14tl. musteri hizmetlerini ariyorum. buzim yapacagimiz birsey yok. bizimle alakali degil. ozaman faturayi niye bana kesiyorsun diyorum. yok mobil odeme varmis onu kapatin diyor kapattik ama uyeligude iptal ettik ama bir seferlukte olsa faturaniza eklenir dedi okadar sikayet ettik bisey cikmadi.
    Cevapla
  • SSK EMEKLİSİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok çok geç kalınmış bir karar yine de ALLAH razı olsun
    Cevapla
  • aydın 7 yıl önce Şikayet Et
    cocugun kullandığı telefona mesaj göndererek, sanki gerekli bir işlemmiş gibi sorular sorarak evet yanıtı verdiğinde farkında olmadan faturasız hattan faturalı hatta çevirdi.İptal için 3 fatura bedeli ve iade bedeli adı altında ücret ödemek zorunda kaldım.Devletimizin bu dolaylı aldatmacaya son verecek tedbirler alması lazım.Hakkını arayamayan çok sayıda mağdur var....
    Cevapla
  • Zbu 7 yıl önce Şikayet Et
    Neden 30 haziran her gün 3/4 arkdaşın dolandırıldıgını duyuyoruz ve bu insanlar bulana kadar bir sürü insan mağdur oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle