Sınırda "retinar"lı güvenlikte sona gelindi

Meteksan Savunma tarafından geliştirilen "Retinar" isimli çevre gözetleme radarının bu yıl sınır güvenliğinde kullanılması bekleniyor.

Sınırda "retinar"lı güvenlikte sona gelindi
Sınırda "retinar"lı güvenlikte sona gelindi
GİRİŞ 09.03.2017 17:30 GÜNCELLEME 10.03.2017 07:25
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Meteksan Savunma tarafından geliştirilen "Retinar" isimli çevre gözetleme radarının bu yıl sınır güvenliğinde kullanılması bekleniyor. Radar, 24 kilometre menzil içinde hareket eden nesneleri, 6 kilometre menzil içinde ise insanları tespit edebiliyor.

Meteksan Savunma tarafından geliştirilen ve muhtemel kullanıcı makamlar tarafından Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde testi yapılan "Retinar" çevre gözetleme radarının bu yıl içinde sınır güvenliğinde kullanılacağı öngörülüyor. 

Meteksan Savunma Uluslararası Satış ve Kurumsal İtibar Yöneticisi Burak Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meteksan'ın savunma sanayi alanında yerli ürünler ürettiğini söyledi.

Bu çerçevede geliştirdikleri "Retinar" isimli çevre gözetleme radarının, ISAF Exclusive Fuarı'nda sergilendiğini belirten Akbaş, belli bir alan içinde hareket eden tüm nesneleri tespit eden radarın, operatöre hareket eden nesne olduğuna dair sinyal gönderdiğini anlattı. Akbaş, "Bu, sınır güvenliğinde geçişlerin tespit edilmesi, havalimanları, elektrik santralleri gibi kritik tesislerin güvenliğinde kullanılan bir güvenlik çözümü. Biz bunu tamamen milli olarak yapıyoruz." diye konuştu.

Radarın kamera sistemleriyle de entegre edildiğini dile getiren Akbaş, böylece radarın tespit ettiği canlıya odaklanılarak hedefin kamerayla teyit edildiğini söyledi.

Akbaş, muhtemel kullanıcı makamlar tarafından Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde "Retinar"ın testinin yapıldığını bildirerek, "Gayet başarılı bir performans gösteren radar sistemimizin bu yıl içinde envantere girmesini ve kullanılmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Radarın 24 kilometre menzil içinde hareket eden nesneleri, 6 kilometre menzil içinde ise insanları tespit ettiğini anlatan Akbaş, hareket eden canlıyı tespit eden radarın, canlı üzerinde sabitlenerek grafiğini çıkardığını söyledi. Akbaş, söz konusu grafikle de hareket eden canlının insan ya da hayvan olup olmadığının belirlenebildiğini kaydetti.

Akbaş, radarın mevcut güvenlik sistemleriyle de entegre edilebildiğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Emre 7 yıl önce Şikayet Et
    6 kilometre yetersiz zaten teröristler yakında durmuyor saldırıları 6 7 kilometre ilerden yapıyor bu cihazın 15 kilometre olması gerektiğini
    Cevapla
  • Teknik 7 yıl önce Şikayet Et
    Zamanla oda olurda 6 km araliklarla yerlestirilince bir sorun kalmaz.
    Cevapla
  • Yerli 7 yıl önce Şikayet Et
    Peki tünel kazıp gelenide tespit edebilecekmi? Suriye sınırında Yeraltından otoban yapmışlardır şimdiye kadar.
    Cevapla
  • Dilek 7 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz e milletimize hayırlı olsun emeği geçen herkesden ALLAH razı olsun
    Cevapla
  • Fikir 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu küçük bir yapı olarak askerleri geçtim polislere de verilmelidir operasyonlar da çok etkisi olur.
    Cevapla
  • Ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    Başına konuşlandırılacak personel eğer FETÖ cü olursa netice alınması mümkün değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle