"Türkiye, İMF'nin karşısında diz çökmeyecek"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İstiyorlar ki Türkiye İMF'nin karşısında diz çöken bir ülke olsun. Ama olmayacak" dedi

"Türkiye, İMF'nin karşısında diz çökmeyecek"
"Türkiye, İMF'nin karşısında diz çökmeyecek"
GİRİŞ 05.03.2017 11:00 GÜNCELLEME 05.03.2017 11:00

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Dünyanın en güçlü en büyük 10 devlet arasında yer alacağız bunu biliyoruz. Ama istiyorlar ki Türkiye İMF'nin karşısında diz çöken bir ülke olsun. Ama olmayacak" dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'nın Milas ilçesinde düzenlenen 8. Uluslararası Güney Ege Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nı ziyaretti. Soylu, “Dünyanın suyu, buğdayı, sebzesi, meyvesi ve petrolü herkese yeter. Ama birileri bunu fazla fazla israf edip, birileri açlıktan ölürse, buğday üretilen alanlara binalar yapılırsa o zaman dünyada açlık olur. Gelecek yıllarda da açlık savaşları olur. Türkiye'de önemli bir tarım alanları var. Bu alanlarla ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'mız çalışmalar yapıyor. İnşallah çiftçilere sağladığımız desteklerle, tedbirlerle gelecekte ülkemizin gıda konusunda sıkıntı yaşamamasını sağlayacağız. Cep telefonu ve lüks araçlar insanların karnını doyurmuyor" dedi.

Soylu, "Türkiye artık eski Türkiye değil. Nasıl ki bu ülkede barajlar, hastaneler, yapıldıysa, biz kendi uçağını, kendi arabasını yapan bir ülke olacağız bunu biliyoruz. Dünyanın en güçlü en büyük 10 devlet arasında yer alacağız bunu biliyoruz" derken, İstiyorlar ki çocuklar bu ülkede okumasın, istiyorlar ki Türkiye İMF'nin karşısında diz çöken bir ülke olsun. Ama olmayacak. Artık bunlardan kurtulması gereken, yarınlara güvenle bakması gereken bir süreç var. Hiç endişe etmeyin. Demokratik Avrupayı görüyoruz. Bakanların konuşmasına bile müsaade etmeyenleri görüyorsunuz. Çıldırıyorlar, ayakta kalan Türkiye için. 3 milyon Suriyeli'nin elinden tutan Türkiye için çıldırıyorlar.

Muşta Varto'da, Cizre'de özeklik ilan etmişlerdi. Hani özerlikleriniz nerde? Tek tek ilan edin de görelim. Bu milletin cevabı nettir. Bu ülkenin başbakanı, cumhurbaşkanının tavrı nettir. Şimdi gidiyoruz millet artık rahata ermiş. Yerel halk kendi topraklarında üretim yapmak istiyor. Şimdi fabrikalar açılacak. İnsanlarımızın kendi memleketlerinde rahat iş bulabilecekleri ortamı hep birlikte oluşturacağız. Terörle mücadeleyi her alanda sürdürüyoruz. Doğuda, Güneydoğu Anadolu bölgesinde sizlerin evlatları sizlerin kararlılığı ile çalışmalar yapıyor. Bu kararlılığınızdan vazgeçmeyin" diye konuştu.

KAYNAK: İHA