Hükümetten binlerce aileye müjde!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylüleri kalkındırmak için yürüttüğü çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.Bakanlık, gelir getirici projelerde kredi ve hibe desteği veriyor

Hükümetten binlerce aileye müjde!
Hükümetten binlerce aileye müjde!
GİRİŞ 05.03.2017 10:45 GÜNCELLEME 05.03.2017 15:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "2016'da 12 bin 309 aileye 150 milyon liralık destek verdik” dedi. Eroğlu 2017 hedefinin ise 10 bin 690 aileye 120 milyon lira tutarında kredi desteği vermek olduğunu söyledi. Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü'nün köylüye gelir getirici projelerde kredi ve hibe desteğinde bulunduğunu anımsattı.
 
Orman köylülerinin her zaman yanındayız
 
Her zaman orman köylülerin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerinin altını çizen Bakan Eroğlu, şunları söyledi: “Rutin projelerinin yanı sıra her yıl köylünün talep ve istekleri doğrultusunda bölgelerden gelen uygulanabilir ve ekonomik getirisi yüksek olacak türden birtakım projeleri de hayata geçiriyoruz. Orman köylüsünün ekonomik gücünü artırmak ve kalkınmalarına katkıda bulunmak için desteklerimiz artarak devam edecek."

Gelirlerini artıracağız
 
Bakan Eroğlu, "Desteklemelerle orman köylüsünün gelirini artırmayı, orman ile halk ilişkilerini iyileştirmeyi, ormanlardaki baskıyı azaltmayı ve ormanların sürdürülebilir yönetimini sağlamayı hedefliyoruz" dedi.
 
En çok süt sığırcılığına
 
orman köylüsüne destek olduklarını belirten Eroğlu, şöyle devam etti: "Or- Köy kredileri çok değişik alanlarda verilebiliyor. Ama en çok süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, fenni arıcılık ve güneş enerjisi kredileri talep görüyor."

YORUMLAR 2
  • cimbomlu 7 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan sen önce kendi bünyende çalışan mevsimlik işçilerin kadroya alınmasını sağla sonra orman köylüsüne bakarsın
    Cevapla
  • Özet 7 yıl önce Şikayet Et
    Orman köylüsü yum muhtara sordum bu konuda bilgim yok yazılı bilgi gelmedi diyor.
    Cevapla