'Bayburt'a yatırım için 43 başvuru yapıldı'

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM), test ve analiz konusunda ABD'ye hizmet vermeye başladı.

'Bayburt'a yatırım için 43 başvuru yapıldı'
'Bayburt'a yatırım için 43 başvuru yapıldı'
GİRİŞ 04.03.2017 16:49 GÜNCELLEME 04.03.2017 16:49

AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Cazibe Merkezleri Programı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kavcıoğlu, "Bu teşviklerden yararlanmak isteyen herkes Bayburt'a gelip yatırım yapabilir. Bayburtlu olursa şöyle bir avantajı var, Bayburt dışından olursa şöyle bir dezavantajı var diye bir ayrımımız yok. Bayburt'a yatırım yapacak herkes bu avantajlardan faydalanacak." dedi.

Kente yatırım yapmak için şu ana kadar 43 yatırımcının başvuruda bulunduğunu bildiren Kavcıoğlu, şöyle devam etti:

"Almanya, Fransa ve Hindistan'dan görüştüğümüz yatırımcılar var. Olur ya da olmaz. Yani biz 45 kişiyle görüşüyoruz diye 45 tane fabrika yapacağız diye bir şey bir anda söz konusu değil. Ne devletin böyle bir imkanı var ne de bizim Bayburt olarak böyle bir kapasitemiz var, ama biz süreç içinde en iyi üretim yapacak, en iyi istihdamı sağlayacak firmalardan başlayarak bu yörenin kalkınması için belki 40'na birden bu imkanı vereceğiz, ama bu bir süreç."

KAYNAK: AA