ÖTV sıfırlandı, satışlar arttı!

Beyaz eşya ve küçük ev aletlerinden alınan özel tüketim vergisinin (ÖTV) sıfırlanması sonrası aradan geçen bir aylık sürede satışlar arttı.

ÖTV sıfırlandı, satışlar arttı!
ÖTV sıfırlandı, satışlar arttı!
GİRİŞ 04.03.2017 12:54 GÜNCELLEME 04.03.2017 12:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan züccaciye, ev ve mutfak eşyaları sektörünün yüksek KDV oranları ve ÖTV uygulamaları gibi özel durumlardan etkilendiğini söyledi.

Erdoğan, hayatın her alanında ihtiyaç haline gelen küçük elektrikli ev aletlerinin "lüks" eşya sınıfından sayılarak ÖTV kapsamına alınmasının sektörü etkilediğini kaydederek, bu eşyalarda yüzde 18 olan KDV'ye eklenen yüzde 6,7 oranındaki ÖTV'nin tüketicileri mağdur ettiğini anlattı.

Erdoğan, ÖTV'nin 30 Nisan'a kadar sıfırlandığını hatırlatarak, bu sürenin yeterli olmadığını, üretimin teşvik edilmesi, ihracatın ve istihdamın artırılması ve iç pazarın hareketlenmesi adına bu kararın kalıcı olmasını istediklerini vurguladı.

'YÜZDE 20 ARTTI'

n11.com Satış Direktörü Örpen Koçak ise, "Kararın ardından geçen bir aylık süre zarfında satışlarımızda ortalama yüzde 20 artış yaşandı. Kullanıcı nezdinde alım kararının önümüzdeki dönemde de artarak devam etmesini bekliyoruz." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • bingöl 7 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle hiçbir indirim yansıtılmadı.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    camasir kurutma makinesi almak istiyorum aylardir ama fiyatlara baktigimda hicbir farklilik goremiyorum, bu indirim vatandasa degil uretici ve saticiya yapilmis anlasilan, vatandasi dusunen yok zaten
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    n11 ede bak piyasada araştır modeli beğen aynısını n11 de arayıp al fiyatlar çok uygun
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    malesef kalkan otv yi fiyata kar koyup satiyorlar dikkatli olun
    Cevapla