Bir haftada 1.000 kişiye yeni istihdam sağladı

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı İstihdam Seferberliğine ilk büyük katkıyı yaptı.

Bir haftada 1.000 kişiye yeni istihdam sağladı
Bir haftada 1.000 kişiye yeni istihdam sağladı
GİRİŞ 22.02.2017 15:03 GÜNCELLEME 22.02.2017 15:03

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Odamızın ve üyelerimizin çabalarıyla yaratılan yeni istihdam sayısı bir haftada 152 firmada 1.000 kişiyi aştı. Önümüzdeki günlerde bu sayının arzu ettiğimiz ölçüde daha da yükseleceğinden kuşku duymuyorum” dedi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası'nda başlatılan İstihdam Seferberliğine ilk büyük katkıyı yaparak bir haftada 1.000 kişiye ek istihdam sağladı. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Sayın Cumhurbaşkanımız herkesi TOBB'un 'İstihdam Seferberliğine' katılmaya çağırdı. İSO olarak İstihdam Seferberliğine bütün heyecanımızla biz de katılıyoruz. Ülkemizde işsizliğin düşmesi, istihdamın artması, toplumsal huzurun gelişmesi, ekonominin çarklarının dönmesi son derece önemli" dedi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nin şubat ayı olağan toplantısı "Türk Eximbank'ın Vizyon ve Projelerinin Sanayicimizin ve İhracatçımızın Rekabet Gücünü Desteklemek Açısından Önemi" ana gündemi ile gerçekleştirildi. Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım'ın konuk olarak katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Erdal Bahçıvan, istihdam arz ve talebini bir araya getirmeye yönelik çalışmaların ilk semeresini şimdiden görmeye başladıklarına dikkat çekerek "Şu ana kadar Odamızın ve üyelerimizin çabalarıyla yaratılan yeni istihdam sayısı, ne mutlu bizlere ki bir hafta gibi kısa süre içinde 152 firmamızla 1.000 kişiyi aşmış görünüyor. Önümüzdeki günlerde bu sayının arzu ettiğimiz ölçüde daha da yükseleceğinden hiç kuşku duymuyorum. İSO üyesi tüm sanayicilerimizin başlatılan istihdam seferberliğine en etkili şekilde katılım sağlayacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.

İSO FİRMALAR İÇİN İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ DANIŞMA MASASI KURDU

İSO'nun bu anlayıştan hareketle üyelerine verdiği desteklere değinen Erdal Bahçıvan, şunları söyledi: "Yıl içinde yeni istihdam yaratan ya da yaratacak olan üyelerimizin isimlerinin yer alacağı gurur listemizi başta internet sitemiz olmak üzere çeşitli mecralarda kamuoyuna duyuruyoruz. Odamız bünyesinde 'İstihdam Seferberliği Danışma Masası' oluşturduk. Firmalarımız, istihdam teşvikleriyle ilgili bilgi almak ve istihdam sağlayan firmalar listesinde yer almak için de bu masamızla iletişime geçebilirler. Eleman arayan firmalarımız da buraya başvurabilirler. Odamızda görev yapan İŞKUR iş ve meslek danışmanı ile size bu konuda destek olunacaktır."

Yine TOBB'un başlattığı Nefes Kredisi kampanyasına İSO olarak çok güçlü bir destek verdiklerinin de altını çizen Bahçıvan, "İSO üyesi KOBİ'lerimizin kullanımı için toplam 75 milyon liralık kredi hacmi oluşturarak bu kampanyaya katıldık. Kampanyanın başlamasından bu yana geçen süre zarfında 343 üyemiz yaklaşık 50 milyon TL kredi kullandı" dedi.