Vergisini zamanında ödeyene indirim yapılacak

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar kurulu sonrası Türkiye Varlık Fonu ve vergi indirimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 06.02.2017 15:30 GÜNCELLEME 06.02.2017 15:37
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, vergisini zamanında ödeyen mükelleflere yüzde 5 indirim yapılması için Bakanlar Kurulu'nun yetki verdiğini açıkladı. Kurtulmuş, bazı kurumların Varlık Fonu'na devredilmesiyle ilgili olarak da, "Burada büyük kamu şirketlerinin daha etkin bir şekilde yönetilmesi söz konusudur. Devletin elinde kuvvetli bir kaynak oluşturulması savunulmaktadır. Ekonomik salvolara karşı daha dinamik bir yapıya kavuşması öngörülmektedir" ifadelerini kullandı. 

Numan Kurtulmuş'un konuşmasından satırbaşları;

Bakanlar Kurulumuzda vergilerle ilgili yapılacak düzenlemeler gündeme geldi. Önümüzdeki günlerde adımlar atılacaktır. Vergisini zamanında ödeyen vatandaşlarımız için yüzde 5'e kadar indirim yapılacak bir uygulama hayata geçirilecek.Bunun için Bakanlar Kurul yetki verdi."

TÜRKİYE VARLIK FONU

Büyük kamu şirketlerinin daha iyi yönetilmesi ile ilgili bir niyet vardır burada.  Devletin elinde kuvvetli bir kaynak oluşturulması savunulmaktadır. Ekonomik salvolara karşı daha dinamik bir yapıya kavuşması öngörülmektedir. Bu Türk ekonomisinin kaynaklarının kullanılması için önemli bir adım olacaktır.

SAVUNMA SANAYİ FONUNUN DEVRİ

Mühim olan kamunun elinde varlık fonunun oluşturulmasıdır. Bu Türkiye ekonomisinin gücünü göstermek, kuvvetlenmesini sağlamak için garanti mahiyetinde olan bir fondur. Bu fonun aktarılmasının amacı, daha etkin kullanılmasını sağlamaktır. 

YORUMLAR 13
  • Alper 7 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde en düzenli vergi ödeyen kesim ücretli çalışanlardır. Hatta çoğu çalışan birçok şirketten daha fazla vergi ödemektedir. Umarım bu düzenlemeden ücretli çalışanlar da yararlanır.
    Cevapla
  • Yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    % 5 az. Trafik cezalarındaki oran(% 25) veya ona yakın olmalı.
    Cevapla
  • enişte 7 yıl önce Şikayet Et
    her 3 ayda bir parmak balla 30 ay eder. 6 ayı gitti kaldı 2 sene bakalım sonra nasıl çözüm bulacaksınız ite kaka giden esnafın kobinin haline
    Cevapla
  • yilmaz altun 7 yıl önce Şikayet Et
    zamanında odemeyenede af gelecek
    Cevapla
  • Sefa 7 yıl önce Şikayet Et
    Umarım bu uygulamaya memurları da dahil ederler. Zira vergi hususunda Türkiyede en sağlam mükellef memurlardır. Vergisini peşin öder, maaşını alır. Bu (zoraki de olsa) dürüstlüğün ödüllendirilmesi gerekir.
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    aralık maaşında birçok memurdan 600 tl kadar vergi kesintisi olduğunu hatırlatırım
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    zamanında ödediğimiz için ağustos ayından itibaren yüzde 15 ten yüzde yirmiye çıkartılarak temmuz ayında aldığımız zamdan daha fazlasını vergi olarak ödediğimizi lütfen unutmayalım
    Cevapla
  • Sercan 7 yıl önce Şikayet Et
    sadece memur değil maaşı bankaya yatan tüm bordro lu çalışanlardan kesiliyor her ne kadar devleti seven birisi olsam da burut kazancının yarısını vermek zor geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle