Elektrikte ‘kara liste’ dönemi

Elektrik dağıtım şirketleri 'kara liste' uygulamasıyla kaçak elektrik kullananları ve fatura ödeme sürelerini bir yıl içinde 6 kez geçirenlerin gözünün yaşına bakmayacak.

Elektrikte ‘kara liste’ dönemi
Elektrikte ‘kara liste’ dönemi
GİRİŞ 28.01.2017 11:30 GÜNCELLEME 28.01.2017 11:31
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Serbest tüketici döneminin başlaması ile birlikte vatandaşa birçok kolaylık sunan elektrik tedarik şirketleri "kara liste" uygulaması ile de kaçak elektrik kullanan ve her yıl fatura ödeme süresini ortalama 6 kez fatura geçirenlerin gözünün yaşına bakmayacak.

UZAKTAN KESİLECEK

 Kaçak elektrik kullanımına yönelen ve faturasını düzenli ödemeyen tüketicilerin, evlerin içerisinde bulunan elektrik sayaçları sökülerek, direk üzeri panolara yerleştirilecek. Bu müşteriler "sorunlu tüketici" kategorisinde yer aldığı için ekiplere evin içerisinde açma-kapamada da sorun çıkardıklarından uzaktan kesme-bağlamalı sayaçlar takılacak. Herhangi bir kaçak durumunun tespiti ya da fatura ödeme dönemini geçirdiklerinde elektrikleri uzaktan kesilecek. Tedarik şirketleri, yapılan yeni çalışma ile düzenli fatura ödememede kara listeye alınma süresini 8 aydan 6 aya çekmeyi planladığı öğrenildi. Her ay bu kategoride yer alan tüketicilere ekip göndermek yerine kara liste uygulamasıyla tüketicilerin sayaçlarını elektrik direklerine taşıyacağı öğrenildi.

ANİ BASKINLAR ARTACAK

Doğu ve Güneydoğu'da kaçak elektrik kullanımını önlemek için ani baskınlar yapılacak. Bölgede bazı vatandaşların çift hat çektiği, emlakçıların da "kaçak hatlı" söylemi ile ev pazarladıkları belirlendi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 26
  • Ahmet dindar 7 yıl önce Şikayet Et
    Referanduma şu elektrik şirketleriyle ilgi iptal konusunda eklesinler. İptal edilen mi edilmesin mi diye. Şu yorumlara bir vicdan sahibi babayiğit baksana nefesini kesse şunların. Ellerinden alsalar tekrar devlete verseler. Bir dairen yıllık 1000 lira alan bu firmalara bir allah razı olsun diyen yada yorumsuz kalan var mı acaba. Cumhurbaşkanı kılıcın keserken şu işine çöz Gurban olim.
    Cevapla
  • Suphi biber 7 yıl önce Şikayet Et
    Dün su faturası gelmiş, 65 TL. Özelleştirmeden önce elektirik de aşayukarı 65-70 geliyordu. Ama bugün 150 TL den aşağı Elektrik neredeyse hiç ödemedim. Güya kaçak önlenecek miş, kaçanların parasında ben öder oldum.Her işin arkasında da durulmaz, bu vatandaşa yazık değilmi? Enerjisaların ofislerinin gösterişi banka şubelerini gölgede bırakıyor. Ben böyle bir özelleştirmeye karşıyım. Devlet eskiye göre daha çok kazanıyor belki ama devletde benim için var, herzaman ben devlet için varsam.
    Cevapla
  • mesut demir 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede her platformda adalet kavramını dile getiren bürokratlar tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemektedirler ben şahsen hakkımı helal etmiyorum lanet olsun böyle düzene hala insanların hakkına saldırıyorlar
    Cevapla
  • kuksol 7 yıl önce Şikayet Et
    onu ancak batıda yaparsınız sıkıyorsa doğuda kaçak kullananlara yapın
    Cevapla
  • merdan emre 7 yıl önce Şikayet Et
    zaten insanimizin her yani vergi ile cevrili listeye alsa ne yazar almasa ac gozlulukle haksizlikla ulke refaha kavusmaz doguda bir eve gidip fatura yazamiyalar gelmis burdan ahkam kesiyolar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle