Soğuk vurdu, gramla satılmaya başlandı

Türkiye genelinde etkili olan soğuk hava taze soğanın fiyatını da etkiledi. Edirne'de kilosu 20 TL'ye kadar çıkan taze soğanın demeti ise 6 liraya satılıyor.

Soğuk vurdu, gramla satılmaya başlandı
Soğuk vurdu, gramla satılmaya başlandı
GİRİŞ 27.01.2017 17:09 GÜNCELLEME 27.01.2017 17:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Havaların soğumasıyla birlikte taze soğanın fiyatı da arttı. Edirne’de kar yağışıyla birlikte kilosu 20 liraya kadar çıkan taze soğanın demeti ise 6 liraya satılıyor. Geçtiğimiz hafta 20 TL'den satılan taze soğanın kilosunun bu hafta 14 liraya düştüğü belirtildi.

Manav sorumlusu Erkan Aydın, vatandaşın taze soğanın fiyatı nedeniyle demet halinde aldığını belirterek, "Piyasada 200 gram olmayan yeşil soğanı 5 liraya satıyorlar. Piyasada kilosu 14 liranın altında yeşil soğan yok. 3 gün önce 20 liraydı şimdi yeşil soğanın fiyatı 14 liraya kadar düştü. O nedenle insanlar ihtiyacı olduğu kadar azar alıyor. Havaların kötü olması nedeniyle fiyatlar pahalı. Havaların düzelmesiyle fiyatlar da normale dönecek" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • VAYBEN 7 yıl önce Şikayet Et
    Taze soğanı biz burada sadece bizim deyişle İÇ süslülerin değişiyle KISIR a katılıyor başka yerde de kullanılmıyor bizde çok ta gerekli bir şey değil kuru soğan baş tacı hemen her yerde kullanıyoruz faydalı olanda zaten kuru soğan kabuğunda bile fayda varrr hadi hoşça kalın
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    Taze soğan mideye zarar.. Kuru soğan daha besleyici vitamin ve mineral değeri daha fazla!
    Cevapla