Zeybekci'den dolar açıklaması!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, konuk olduğu Anadolu Ajansı Editör Masası'nda Merkez Bankası'na yönelik önemli açıklamalar yaptı.

GİRİŞ 13.01.2017 10:50 GÜNCELLEME 13.01.2017 11:35
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AA Editör Masası'nda dövizde yaşanan hareketliliği değerlendirdi. Zeybekci şunları söyledi:

"Merkez Bankası'nın elinde bugün çok fazla enstrüman var. Merkez Bankası'ndan birilerinin istediği yaklaşım, döviz satarak piyasaya müdahale etmesidir, bu yanlış bir yaklaşımdır. Başka enstrümanlar da vardır. Çok güçlü şekilde bunların gereğini yapabilecek durumdadır. Merkez Bankası'nın eli kolu bağlı değildir.

Türkiye'nin kısa vadeli borçlarına, kamu borçlarına bakınca yerine getiremeyeceği hiçbir sorumluluk yoktur. Piyasalardaki hareketlere bakınca kurdaki hareketin spekülatif olduğunu görüyoruz.

Önümüzdeki dönemde spekülatif hareketlerden ümidin kesilmesiyle TL'nin normal seyrine döndüğünü göreceğiz. TL'nin negatif ayrışmasının bitmemesi için hiçbir gerekçe yok."

Bakan Zeybekci, “Önümüzdeki dönemde bu dalgalanma ve spekülatif hareketlerden ümidin kesilmesiyle tekrar Türk lirasının normal seyrine döndüğünü göreceğiz. (Türk lirasının negatif ayrışması) Biter, bitmemesi için bir neden yok” dedi.

YORUMLAR 17
  • RTE 7 yıl önce Şikayet Et
    RTE NIN dedigini yaparak devlete daha fazla yardim etmek lazim
    Cevapla
  • cesim aydemir 7 yıl önce Şikayet Et
    dolar 2015 yılı seviyesini kesin bulacak çünkü hızlı koşan atın nefesi kesilir ve yan yatar
    Cevapla
  • B. Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Tek dertleri faizlerin artmasını sağlayıp paradan para kazanmaya devam etmek. Buna karşı direnmeli ve istediklerini yapmamalıyız ki ekonomimizin geleceği güvende olsun. Evet bugün bazı sıkıntılar çekiyoruz ama ilerde mükafaatını göreceğiz.
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    spekülatif hareketlere izin vermeyin o zaman yapan varsa da onları da fetö davasına sokun atın hapse..
    Cevapla
  • kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    Merkez bankası şu enstrümanlar neyse kullansın sayın bakanım; Bu artışı yapan sebep kişi ulke neyse biran önce yapılsın gereği bu ülke 2001 'i bir daha yaşamasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle