Bakandan milyonlarca anneye müjde!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milyonlarca anneyi yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı.

Bakandan milyonlarca anneye müjde!
Bakandan milyonlarca anneye müjde!
GİRİŞ 04.01.2017 11:19 GÜNCELLEME 04.01.2017 12:10
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 2016 Yılı Değerlendirme Toplantısında soruları cevapladı. Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

(Kıdem Tazminatı) Niye bir işçinin hakkı işverenin cebinde biriksin? Güvenceli, hakkaniyetli ve sürdürülebilir bir süreci başlatıyoruz.

(Büyükannelere bebek bakım parası) Hükümet çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Çocuklarını yakınlarına bırakanlara ilişkin çalışmalar tamamlandı. Büyükannelere evde bebek bakım parası verilecek.

YORUMLAR 63
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Eyt mağdurları dede nine oldular önce onları görün ...
    Cevapla
  • hanay 7 yıl önce Şikayet Et
    benim annem yok ben yeğenime bakıyorum.teyze.hallar da niye yararlanmıyor?
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    yerinde karar
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence doğumdan 2 ay öncesinden başlamak üzere çocuk 2,5-3 yaşına gelene kadar mecburi yarım ücretli izin verilmelidir. Benze miktarda ücret çalışmayan anneye de aynı zaman dilimi için verilmelidir. Böylece çocuklar en azından 2,5-3 yaşına kadar anne şefkat ve sevgisinden mahrum olmamış olurlar. Düşünün üzerine titrediğiniz bebeğinizi tanımadığınız bakıcı ve kreş ablalarına teslim ediyorsunuz. Çocuk anneden ve sevgiden uzak şefkatsiz merhametsiz bir birey olarak yetişiyor. Sağlam bir toplum ancak anne eğitiminden geçen bebek ve çocuklar ile oluşur
    Cevapla
  • ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet çalışmayan anneleri çalışmaya teşvik ediyor sanki. Çalışmayan annelerin tek suçlarının ev kadını olmalarımı acaba? bencede çalışmayan annelere devletin kucak açması gerekiyor. Bence ileride Aile yapısına daha çok zarar verecek kararlar bunlar. Amaç çalışan annelerin doğum yapmasını teşvik ise çalışmayan annelerede verilip anayasadaki eşitlik ilkesinin zedelenmemesi gerekiyor. Zaten çalışan annelerin yeterince haklarıda var. Ücretli izin,süt izni vs.
    Cevapla
  • KATRE 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok saçma . Evde oturarak para kazanmak ? Daha neler çalışan annelere sizinde belirttiğiniz gibi ücretli izin ve süt izni elbette verilir. Evde oturan kadın süt iznine mi çıksın ücretli izne neden ayrılsın zaten evde .saçma saçma yorumlar atıyorsunuz evde çok oturmaktan sanırım . Ev kadını olarak devletten değil Beylerinizden hak dava edin.Maaş bağlasınlar size
    Cevapla
  • Galip Taktamuş 7 yıl önce Şikayet Et
    Aynen çok doğru bir tesbit. katılıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle