Halıcılardan Almanya çıkarması

Gaziantep'te halıcılar, Almanya’da ocak ayında düzenlenmesi planlanan Domotex Hannover 2017 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı için hazırlanıyor.

Halıcılardan Almanya çıkarması
Halıcılardan Almanya çıkarması
GİRİŞ 14.12.2016 13:39 GÜNCELLEME 14.12.2016 13:39

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri (GAHİB) Başkanı Selahattin Kaplan yaptığı yazılı açıklamada, "Makine Halıcılığında Sürdürülebilir Liderlik URGE Projesi" kapsamında GAHİB’in Domotex Hannover 2017 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'nda stant açacağını ve projeye katılan firmalardan 12'sinin bu stantta yer almasının planlandığını belirtti.

Bu yılki fuara Gaziantep'ten 58 firmanın katılacağını bildiren Kaplan, halıda liderliği korumanın, ancak yenilikçi ürünlerle mümkün olduğuna işaret etti.

Bu yılın Ocak-Kasım döneminde 1 milyar 173 milyon 177 bin dolarlık halı ihracatına imza attıklarını ifade eden Kaplan, Almanya'daki fuarın bu rakamın artırılmasına katkı sağlayabileceğini belirtti. Kaplan, şunları kaydetti:

"Bu yıl 58 firmanın yanı sıra birliklerimiz bünyesinde yürütülen URGE projesi kapsamında 12 firmamız daha Domotex Hannover 2017 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na katılarak GAHİB tarafından açılacak stantta kendilerine ayrılan bölümlerde halılarını görücüye çıkarma fırsatı yakalayacaklar. Makine halısında liderliğimizi sürdürmemiz için bu fuarları çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor."

KAYNAK: AA