Yiğit Bulut: Bu ülkeye atılmış en büyük kazıktır

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut ,dolardaki dalgalanmayı değerlendirerek dövizle kira uygulamasına tepki gösterdi.

Yiğit Bulut: Bu ülkeye atılmış en büyük kazıktır
Yiğit Bulut: Bu ülkeye atılmış en büyük kazıktır
GİRİŞ 07.12.2016 09:43 GÜNCELLEME 07.12.2016 09:43
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, TRT Haber TV'de Hasan Kurtulmuş'un sunduğu Derin Analiz programında Türkiye ekonomisini hedef alan saldırıların ardından başlayan dolardaki yükselme sürecini değerlendirerek dövizle kira uygulamasına tepki gösterdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı TL ile kira çağrısına destek verilmesi gerektiği belirten Yiğit Bulut "Devletin birçok kurumundaki işlemler TL’ye çevrildi. Birçok yerdeki işlemler kiralamalar yüzde 20-40 arasında indirimler yapılarak TL'ye çevrildi. Ben buradan herkese Cumhurbaşkanımızın çağrısını tekrarlıyorum. Aynen Osmanlı'yı bitiren bu Batı hayranlığı gibi, bu dolarizasyon, paramızın yabancı monetizasyon süreci bu ülkeye atılmış en büyük kazıktır. Bundan kurtulmamız lazım. Adam Taksim'de, Göztepe'de Nişantaşı'nda ev kiralıyor, kiracı dolarla, kiralayan dolarla anlaşıyor. Siz ne yapıyorsunuz? Dolar mı kazanıyorsunuz, dolar mı üretiyorsunuz?" dedi.

Yiğit Bulut'un konuya ilişkin yaptığı değerlendirmeler şöyle...

BATI'DAN KOPMAYALIM DİYEREK SOKAKLARA EKRANLARA GAZETELERE DÖKÜLDÜLER

Bugün dünyada Euro dolar arasındaki devalüasyon yüzde 16-21 arasında oynuyor. 2015'in sonundan aldığınızda. Türkiye'ye bakıyorsunuz 21-22 gibi bir fark var. 15 Temmuz'u yaşamış, Gezi'yi görmüş, 17-25 Aralık'ı görmüş. Dünyanın en tehlikeli terör örgütü FETÖ'yle mücadelesi devam ediyor. Euro'dan yüzde 4-5 fazla değer kaybeden bir TL var. Bunu bahane eden birileri sürekli ‘şu adam göreve gelmeli, bu adam göreve gelmeli şunu yapmakta yanlış yaptık faizi arttırmalıyız aman Batı'dan kopmayalım’ diyerek sokaklara ekranlara gazetelere döküldüler. Bu ülkenin insanları Kurtuluş Savaşı'nı yaptı. Bu ülkenin insanları tankları 15 Temmuz akşamı çıplak ellerle durdu.  Sayın Cumhurbaşkanımız da kendisinden bahsetti hiç bir değeri olmayan bir adam çıkıyor sabah ekonomi yorumu yapıyor Şehitlere hakaret ediyor. ‘Ne oldu diyor tankları durduruyordunuz diyor doları durduramıyor musunuz?’ diyor. 15 Temmuz akşamı canını vermişleri küçümsüyor, yok sayıyor dalga geçiyor. Bu insanı hala birileri çıkartıp bu ülkeye bu millete bu ümmete bu bayrağa hakaret etmesine izin veriyorlar. Neden, çünkü göğüslerinde Alman Haç'ı var. Alman liyakat madalyası. Şimdi bakın, bazı medyalarda yine aynı tipler aman batı ile ilişkilerimiz çok iyi olsun, aman faizi şoklayalım aman bunu yapalım aman şunu yapalım.

BU ÜLKENİN İNSANLARI NASIL TANKLARI DURDURDUYSA YİNE AYNI SEFERBERLİĞİ YAPIYOR

Cumhurbaşkanımız çok net konuşuyor. Ne diyor ‘dövizlerinizi bozdurun’ diyor. Biraz önce bilgisayar parçası almaya gittiğimiz bir yerde birisi geldi ‘60 dolarım var bozduracağım’ dedi.  Bu ülkenin insanları nasıl tankları durdurduysa yine aynı seferberliği yapıyor. Onları küçük görüp, aşağılayanlar yurt dışına parasını kaçıranlar ve onlara hizmet eden beslemeleri. Onların 100 milyon doları olabilir. Onlar zaten bu ülkenin insanı olarak zannetmiyor kendini. Biri çıktı İzmir'i Türkiye'den ayırıp AB'ye sokalım dedi. Bu ülke 1933’den sonra kim Batı’nın beslemesiyse ona yönettirilmiş. Halkın seçtikleri darbelerle medya oyunlarıyla her zaman düşürülmüş finansal manipülasyonlarla halk ve ülke baskı altına alınmışsa kim ABD'ye, İngiltere'ye gitmiş ceketini iliklemişse onu başbakan yapmışlar. Kim Davos’a gidip kafasını sevdirmiş, onu başbakan, bakan yapmışlar. Kim ‘faizi 5 puan arttıralım’ demiş o adam çok iyi biliyor olmuş. Faizi 5 puan arttırmakla bir bilgi yok ki. Bu bir bilgi değil deha değil.  Bu kendinden olan bir bilginin bir sentezi değil. Arttır faizi John'a, Hans'a hizmet et.  Bunun sonu yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın son 1-2 haftadır verdiği mücadele bugüne kadar bu topraklarda verilmeyen bir mücadele. Korkmadan diyor ki 'Yalnız olduğumu bilsem de bu mücadelemde devam edeceğim' dedi. Orada beni kastetmedi.

TÜRKİYE DİMDİK AYAKTA DURMAYA DEVAM EDİYOR

2008 yılında Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘İMF'yle anlaşma imzalamayacağım’ dedi. Evet Sayın Cumhurbaşkanımız dönem dönem yalnız bırakılmıştır kendisi de bunu söylemiştir. Bu ülkede her şey ortada. Bu ülkede bazı medya bu operasyonu destekledi. Cumhurbaşkanımız olmasaydı . FETÖ'nün cebine 1.5 milyar para girerdi. Bugün görüyorsunuz yine aynı adamlar Türkiye şuraya gidiyor Türkiye buraya gidiyor. Dünyanın her yerinde şu anda sıkıntı var. Fransa'da ekonomi bitmiş. İtalya'daki bankaların rasyoları bankacılık yapmasına yetmiyor. Türkiye bütün bu global değişikliğe rağmen 15 Temmuz, Gezi, 17-25 Aralık'a rağmen, içimizden çıkan FETÖ'ye rağmen AB ülkelerine rağmen Türkiye bütün ülkelere rağmen dimdik ayakta durmaya devam ediyor. Amaç eski sistemi geri getirmek. Almanların önünde ceket ilikleyen bir Cumhurbaşkanı olsa ne güzel olur değil mi? Amaç bu. Şimdi BM'ye ‘dünya 5'ten büyüktür’ diyen bir Cumhurbaşkanı olacağına Alman konsolosluğunun bahçesine gidip yakasına haç takan biri olsaydı ne güzel olurdu değil mi? Çok isterlerdi bunu. Bu 100 yıllık, uyku dönemi,  gaflet dönemi bitti. Bunun bir kısmı gaflet bir kısmı ihanetti. Ne kadarının gaflet ne kadarının ihanet olduğunu hep birlikte konuşacağız.

DOLAR VE EURO İLE KİRA BU ÜLKEYE ATILMIŞ EN BÜYÜK KAZIKTIR

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı dövizlerinizi bırakıp TL'ye geçin dediği zaman birileri bunu aşağılamaya çalışırken her Türk vatandaşı bu ülkenin vatandaşı bunun değerini anlasın. Bu bir siyasi söylem değildir,  Bu var olma mücadelesinin bir açılımıdır. Bu ülkede dolarizasyon bu ülkede döviz bazında işlem yapmak aynen Batı hayranlığı gibi bizim kodlarımıza işlenmiş. Dolarla kira, Euro ile kira, dolarla kontrat. Devletin bir çok kurumunda işlemler TL’ye çevrildi.  Birçok yerdeki işlemler kiralamalar yüzde 20-40 arasında indirimler yapılarak TL'ye çevrildi. Ben buradan herkese cumhurbaşkanımızın çağrısını tekrarlıyorum. Aynen Osmanlı'yı bitiren bu Batı hayranlığı gibi, bu dolarizasyon, paramızın yabancı monetizasyon süreci bu ülkeye atılmış en büyük kazıktır. Bundan kurtulmamız lazım.  Adam Taksim'de, Göztepe'de, Nişantaşı'nda ev kiralıyor, kiracı dolarla kiralayan dolarla. Siz ne yapıyorsunuz? Dolar mı kazanıyorsunuz, dolar mı üretiyorsunuz? Bununla ilgili bir kanun düzenlemesi de yapılması gerekiyor. Nasıl bugün Türk vatandaşları dövizle kredi kullanamıyor aynı kanuni düzenleme Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki taşınmazlar içinde kiralama işleri dövizle değil Türk Lirası’yla yapılır gibi bir düzenlemenin Borçlar Kanunu’nda yapılması gerekiyor.

Bununla ilgili bir kanun düzenlemesi de yapılması gerekiyor. Nasıl bugün Türk vatandaşları dövizle kredi kullanamıyor aynı kanuni düzenleme Türkiye Cumhuriyeti sınırları içindeki taşınmazlar içinde kiralama işleri dövizle değil Türk Lirası’yla yapılır gibi bir düzenlemenin Borçlar Kanunu’nda yapılması gerekiyor.

Çok açık ve net bu 200 yıllık mücadele sürecinin son dönemecidir. Bu bir bağımsızlık mücadelesidir.  Yeni dünya denklemi yazılırken Türkiye’nin kendine bağımsız bir alt denklem yazma mücadelesidir. Kur şöyle oldu, böyle oldu. Teslim mi olalım. 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 14
  • Caglar Ozer 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah bizimledir, vatanimizi ve imanimizi savunmaya devam edip, kazanacagiz insallah!
    Cevapla
  • cetin 7 yıl önce Şikayet Et
    köprü ücretleri hala dolara endeksli
    Cevapla
  • Denge 7 yıl önce Şikayet Et
    Yaww kardeşim biz bakış açısı olarak neleri düşünüyoruz senin yaptığın yoruma bak ya, herşey dakik değişmez sırası ile köprü geçişleri de tl olur, kaygı etme güven Türkiye ye.
    Cevapla
  • MAÇKALI 7 yıl önce Şikayet Et
    Herlal olsun sana ve AK-Partiye, ALLAH devletimize güç ve kuvvet versin.
    Cevapla
  • hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahu ne saçmalık dovizle euroyla kira almak ev satmak bizim paramizi kullanmak varken halen gavurun parasiyla is yapanlar haindirler
    Cevapla
  • KaraMurat 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatanini seven dolar bozduruyor. Hainlerse dolara kosuyot. Abd ye gitsenizde kurtulsak sizden ve zihniyetinizden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle