Erdoğan'ın çağrısına İran'dan yeşil ışık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dolar yerine yerel para birimleriyle ticaret yapılmasına yönelik İran’a yaptığı çağrı Tahran yönetimi tarafından olumlu karşılandı.

Erdoğan'ın çağrısına İran'dan yeşil ışık!
Erdoğan'ın çağrısına İran'dan yeşil ışık!
GİRİŞ 05.12.2016 15:37 GÜNCELLEME 05.12.2016 15:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi “"Türkiye'nin çağrısı kısa vadeli olmayıp planlanmış uzun vadeli bir plan ise olumlu bir çağrıdır. Türkiye bu konuda ciddi ise işbirliğini başlatabiliriz" dedi.

Basın toplantısında konuşan Kasımi, "Yeterli ekonomik güce sahip ülkelerle milli para birimleriyle ticaret yapılmasını olumlu karşılıyoruz" dedi.

Sözcü, "Ekonomisi güçlü ülkeler özellikle yeni güçler milli para birimleriyle kendi aralarında mekanizmalar oluşturup, böylelikle zaman zaman kurlar üzerinde oluşan olumsuz etkiler uzak durabilir. Özellikle iki ülke komşu ise ve aynı zamanda aralarında önemli bir ticaret hacmi de varsa bu tip alışverişler her iki tarafın da yararına olur" dedi.

"DÖNÜM NOKTASI OLUR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Çin ve Rusya ile yapılacak alışverişte de yerli paraların kullanılması çağrısında bulunduğunu hatırlatan Sözcü, "Böyle bir halka oluşup gelişebilirse, bir dönüm noktası olur. Elbette bu kolay bir iş değil, yüksek bir irade ve ciddiyet gerektiriyor. İşi rayına koyup sonuç almak için geniş kapsamlı bir işbirliği gerekiyor. Karmaşık bir mesele olsa da bu düşünceyi fiiliyata dönüştürürsek çok olumlu bir düşüncedir" dedi..

YORUMLAR 12
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkie ve iranın arasını açmak isteyenler yahudilerdir.İsrail ne türkiyenin ne de iranın güçlü olmasını istiyor.Ama ne yazıkki,2 güçlü lider israile pek kulak asmıyor.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    2 lider de amerikaya karşı dik durmasını biliyorlar.İran her zaman bizim çağrımıza açıktır.İran bizizm talebimiz doğrultusunda bizi kırmamış,kandili bile bombalamıştır. İran her konuda bizimle diyolağa ve amerikayı çökertecek kararlara açıktır.
    Cevapla
  • köyün hocası 7 yıl önce Şikayet Et
    doğru!!! iran ortadoğunun sigortası olduğu için durum böyle.. birgün eğer iran israile karşı çemkirmekten vazgeçer ve ümmetin lehine israilin aleyhine fiili işlerin içine girerse o zaman iran hakkındaki düşünceler bu coğrafyada yeniden gözden geçirilir.. aynı iran tarihte sigortamızı kaç defa attırdı tarihe ilgi duyan herkesin malumu..
    Cevapla
  • Beylerbeyi 7 yıl önce Şikayet Et
    Düşmandan daha hızlı olmak zorundayız onlar bizim oyunumuzu bozmak için çalışmaya başladılar. Elimizi çabuk tutmalıyız aksi takdirde bu milli para politikası ve işbirliği bozulur.
    Cevapla
  • recep 7 yıl önce Şikayet Et
    bu gerceklesirse israilin ve abd nin sonu olacak insallah bunlar ince hesap finas sermayesi diye bildimiz sömürü ince hesap üzere kurulu kimse anlamaz ama adamlar milyarlarca kar yapabilyorlar sayin cumhurbaskanimiz sömürunun son kalesine tokat atmistir yanliz deyilsin uzun adam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle