Dış ticaret rakamları açıklandı

Dış ticaret açığı Ekim ayında 4.16 milyar dolar oldu

GİRİŞ 30.11.2016 10:09 GÜNCELLEME 30.11.2016 12:36
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin ihracatı, ekimde, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3 azalarak 12 milyar 841 milyon dolar, ithalatı yüzde 0,5 artarak 17 milyar 4 milyon dolar olarak gerçekleşti. Dış ticaret açığı ise yüzde 13,2 artarak 4 milyar 164 milyon dolara çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan ekim ayına ilişkin geçici dış ticaret istatistikleri açıklandı.

Buna göre, ihracat ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3 düşüşle 12 milyar 841 milyon dolara geriledi. Aynı dönemde ithalat ise yüzde 0,5 artışla 17 milyar 4 milyon dolara çıktı.

DIŞ TİCARET AÇIĞINDA ARTIŞ

Bu dönemde, dış ticaret açığı ise 3 milyar 678 milyon dolardan yüzde 13,2 artışla 4 milyar 164 milyon dolara yükseldi.

İhracatın ithalatı karşılama oranı, geçen yılın ekim ayında yüzde 78,3 iken, bu yılın aynı ayında yüzde 75,5'e geriledi.

YORUMLAR 12
  • darkknight 7 yıl önce Şikayet Et
    buraya yazanlarda telefonu iphone dur. Yabanci markalardan takiliyordur. Yerli marka mi var ki adam gibi alsin millet. Araba mesela vergi %60 adam niye yerli yapsın ki. Espirisi nedir.
    Cevapla
  • poyraz 7 yıl önce Şikayet Et
    hedef 2023. 500 milyar dolar ihracat ı en kısa sürede bu ülkenin necip insanları gerçekleştirecek ve dünya bizi gıpta ile örnek alacak
    Cevapla
  • istanbull 7 yıl önce Şikayet Et
    ya bilmiyorsun bari işkembeden atma. neymiş iphone alma diyor . 100 dolarlık ihracat yapabilmek için 40 dolarlık ithalat yaptığını bilmiyorsun atıyorsun işkembeden. iphone alma vestel al diyor. tabi dünyadan haberin yok vestelin ürettiği telefonun birçok parçasının ithal olduğunu (chipset, cpu, gpu, ram, ekran, işletim sistemi vs.)bilmiyorsun adı yerli sadece. yüzde yüz yerli diye yutturulan iha ların motorunun avusturyadan aldığımızı, atak helikopterin motorunun ingiltere ve italyadan alındığını ve bunun gibi onlarcasını bilmiyorsun bi de konuşuyorsun boş boş. uyan kardeşim uyan ÜRETİM yok. üretmemiz lazım bu açık başka türlü azalmaz.
    Cevapla
  • Tamer Danacı 7 yıl önce Şikayet Et
    Yerli markaları ve ürünleri almak için illa batmayı mı bekliyoruz. Ey kardeşlerim kendi ayağınıza sıkıyorsunuz. Yerli üretim arabaya binin, Michelin, continental, hankook lastik yerine petlas alın, skf, fag rulman yerine ORS, ART rulman alın, Case, John Deere traktör yerine TÜMOSAN alın, JCB, CAT kazıcı yerine HİDROMEK alın, vs. vs. vs. AHA BURAYA YAZIYORUM BAKIN EKONOMİ ve İŞSSİZLİK noluyor görün.
    Cevapla
  • yerli malı 7 yıl önce Şikayet Et
    YETER YA YETER. telefon almayın iphone almayın. az sıfır araba alın ki ihtalat azalsın. ben 2 senedir aynı telefonu kullanıyorum. param var ama iphone 7 almıyorum. param var ama sıfır araba almıyorum. siz de almayın. bunun yerine yerli ürün tüketin. ev alın.
    Cevapla
  • ege 7 yıl önce Şikayet Et
    varda bizmi almıyoruz
    Cevapla
  • zırlangaç 7 yıl önce Şikayet Et
    takdir ediyorum
    Cevapla
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
  • atarlanan adam 7 yıl önce Şikayet Et
    yok bizim millet parayı bir gücün göstergesi olarak kullanır, nakitim var bi sıfır araba çekeyim, altındaki evi satar üzerine 200000 lira daha koyar ev alır, sıfırdan bi ithal eşya düzer, 10 sene sonra betonu mu kemireceğiz biz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle