Test sürüşleri başladı, yola çıkmaya hazır

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ziyaret ettiği fabrikada üretilen yerli tramvay kullandı.

GİRİŞ 18.11.2016 17:21 GÜNCELLEME 18.11.2016 22:30
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

ASELSAN tarafından özgün olarak geliştirilen, Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Durmazlar Holding tarafından üretilen Türkiye'nin ilk yerli tramvayı "İpekböceği" test sürüşleri başladı.

Bakan Özlü, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere geldiği Bursa'da, ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Durmazlar Makine'yi ziyaret etti.

Fabrikada, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile firma sahipleri Hüseyin Durmaz ve Fatma Durmaz Yılbirlik tarafından karşılanan Özlü'ye, üretimle ilgili bilgi verildi.

Özlü, ziyarette firmanın yaptığı yerli tramvaylar hakkında bilgi aldıktan sonra yapımı tamamlanan bir tramvayı fabrika içerisinde kullandı.

Faruk Özlü, sosyal medya hesabından, "ASELSAN tarafından özgün olarak geliştirilen çekiş sisteminin yeraldığı İpekböceği adlı aracı da yakından inceleyerek kısa bir sürüş yaptık" açıklamasında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 32
  • niyazi 7 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler. ......inşaALLAH devami gelir. ..paramiz dişa gitmesin
    Cevapla
  • yıldırım 7 yıl önce Şikayet Et
    her başarıyı tebrik ediyoruz. kim yaparsa yapsın ülkem kazansın. şu yerli otomobilde olsun artık sanayinin önü bak nasıl açılacak. elektrikliye fazla takılmayın dizeli benzinli yapın önce bir.
    Cevapla
  • Mehmet ALTAY 7 yıl önce Şikayet Et
    Hey yavrum heyyyyy...TÜRKİYE artık eski TÜRKİYE değil....TÜRKİYE arabasınıda,uçağınıda ,tankınıda,topunuda,tüfeğininide,helikopterinide,denizaltısınıda...her şeyini kendi yapmaya başlıyor artık ALLAH(C.C)' ın İZNİ ile...DURMAK YOK TAM GAZ YOLA DEVAM....
    Cevapla
  • mardinli 7 yıl önce Şikayet Et
    maşallah ALLAH yar ve yardımcımız olsun. ALLAHIN izniyle daha dünyaya hükmedecez inşallah. sen çok yaşa kralımız. Recep Tayib Erdoğan
    Cevapla
  • abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    kayseride de kulanılmakta gayet başarılı rabbib muzaffer etsin başarınız daim olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle