Körfez’den FETÖ ve PKK ile mücadeleye destek

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Türkiye-Körfez 2. İş ve Yatırım Forumu için geldiği Bahreyn'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Körfez’den FETÖ ve PKK ile mücadeleye destek
Körfez’den FETÖ ve PKK ile mücadeleye destek
GİRİŞ 03.11.2016 09:59 GÜNCELLEME 03.11.2016 09:59

Bahreyn'in 15 Temmuz'da Türkiye'nin yanında olduğunu ifade ederek, "Yanımızda olduklarını destekledikleri ifade ettiler. Sadece FETÖ değil, PKK ve DEAŞ terör örgütüne karşı Türkiye'nin güvenliğinin Körfez'in güvenliği olduğunu ifade ettiler. Terörle yaptığımız mücadeleyi de destekliyorlar" dedi. 

Anadolu Tersanesi'yle Bahreyn Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın görüşme yapacağını anlatan Tüfenkci, "Tersane boyutuyla görüşmeler olacak. Türkiye'de sağlık sektörüne yatırım yapmak isteyenlerin talepleri var. Gıda sektöründe ön anlaşmalar yapıldığını öğrendim" diye konuştu. Bakan Tüfenkci, Bahreyn'de faaliyet gösteren 9-10 Türk bankası olduğunu ifade ederek Körfez sermayesinin Türkiye'ye çekilmesi konusunda finans kesiminin daha aktif kullanılabileceği söyledi.

Bakan Tüfenkci, Körfez ülkeleri ile Serbest ve Tercihli Ticaret Anlaşmaları'nın hayata geçirilmesi konusunda çalışılacağını da iletti. Körfez İşbirliği Konseyi Elektrik Bağlantıları CEO'su Ahmed Al Ebrahim, "Körfez ülkeleri olarak petrol ve doğalgaza bağlı kalmaktayız. Rüzgâr, güneş ve nükleer gibi onlarla da ilgilenmekteyiz" dedi. Körfez İşbirliği Konseyi Elektrik Bağlantıları CEO'su Ahmed Al Ebrahim, finansman sağlamak için fizibilite olarak çalıştıkları birçok enerji projesinin gündemde olduğunu söyledi.