Milli Tarım Projesi 2017'de başlıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik katıldığı bir televizyon programında Milli Tarım Projesi'nin detaylarını açıkladı.

Milli Tarım Projesi 2017'de başlıyor
Milli Tarım Projesi 2017'de başlıyor
GİRİŞ 21.09.2016 12:55 GÜNCELLEME 21.09.2016 12:56

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2017 yılında uygulamaya geçireceği 'Milli Tarım Projesi'nde detaylar belli olmaya başladı. Faruk Çelik katıldığı programda "Bitkisel üretimde yeni bir modele geçiyoruz. Belirlenen ürünler belirlenen havzalarda üretilecek. Üreticimizin gelir ve refah düzeyini artıracak bir modele geçeceğiz. Parçalı arazileri birleştirceğiz, verimi artıracağız." dedi.

Milli tarım modeliyle ithalata dayalı hayvancılık anlayışının ortadan kaldırılacağını belirten Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ziraat Bankası da afetlerden zarar gören vatandaşlarımıza kredi desteği sağlayacak. Sayın Başbakanımız da bu konuda talimat verdi."

2017'de başlayacak

'Milli Tarım' ve 'Kendi Kendine Yeten Hayvancılık ve Tarım' projeleri için 2017'de düğmeye basılacak.

941 tane havzada, hangi bölgenin, hangi ürüne uygun olduğu belirlendi. Ona göre ekim söz konusu olacak. Alternatifli ürünler sunulacak. 2017'de buna göre destek verilecek. Üretici başka ürün ekerse, destek alamayacak.

Proje ile ithalata dayalı hayvancılık anlayışı ortadan kalkacak. Kamu ve özel sektör eliyle damızlık çiftlikleri kuruluyor. Biri hayvancılık yapacaksa, istediği cins ve ırk hayvanı buralardan seçip alacak. Yaygın bir şekilde hayvan ithal eden değil, üreten sisteme geçilecek.

KAYNAK: DHA