Naci Ağbal: Özelleştirme 40 kere düşünülmeli

Maliye Bakanı Ağbal, "İş şeker fabrikalarının özelleştirilmesine geldi mi bu konuyu 40 kere düşünmemiz lazım" dedi

Naci Ağbal: Özelleştirme 40 kere düşünülmeli
Naci Ağbal: Özelleştirme 40 kere düşünülmeli
GİRİŞ 21.09.2016 10:01 GÜNCELLEME 21.09.2016 10:01

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Şeker sektörünün özelleştirilmesi, özelleştirme programında olan birçok şirketin özelleştirilmesinden çok farklı. Benim kanaatim bu. Yani TÜPRAŞ'ı özelleştirebilirsiniz, orada bir şirket var. Mega bir üretim fabrika ortamı var. Onun altında tarım üreticisi yok. Türk Telekom'u özelleştirebilirsiniz ama iş şeker fabrikalarının özelleştirilmesine geldi mi bu konuyu 40 kere düşünmemiz lazım." dedi.

Bakan Ağbal, Çorum Şeker Fabrikası'nın 2016-2017 pancar alım kampanyasının açılış töreninde, şeker pancarı üretiminin önemli bir tarımsal girdi, tarım sektörü içerisinde şekerin de stratejik bir ürün olduğunu söyledi.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusuna değinen Ağbal, şöyle konuştu:

"CHP milletvekilimiz, değerli hemşehrim az önce çok güzel bir ifade kullandılar, özelleştirme bir devlet politikası. Bugün tüm siyasi partilerimiz özelleştirmenin ülke için doğru, gerekli olduğu konusunda mutabık ancak bunun detayları konusunda farklı farklı yaklaşımlarımız olabilir, bu doğaldır. Önemli olan bu ülke kaynaklarının daha doğru, daha etkin, daha verimli kullanılmasıdır. Şeker sektörünün özelleştirilmesi, özelleştirme programında olan birçok şirketin özelleştirilmesinden çok farklı. Benim kanaatim bu. Yani TÜPRAŞ'ı özelleştirebilirsiniz, orada bir şirket var, mega bir üretim, fabrika ortamı var. Onun altında tarım üreticisi yok. Türk Telekom'u özelleştirebilirsiniz ama iş şeker fabrikalarının özelleştirilmesine geldi mi bu konuyu 40 kere düşünmemiz lazım."

Özelleştirme konusunda Şeker-İş Sendikası ile PANKOBİRLİK yöneticileriyle görüşmeler yaptığını anlatan Ağbal, Eğer bugün Türkiye'de şeker özelleştirmesi yapacaksak, üretici ve işçiler olmaksızın hiçbir şeye imza atamayız." değerlendirmesinde bulundu.

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili daha önce önemli çalışmalar yapıldığına dikkati çeken Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha önce bu alanda bazı çalışmalar yapıldı. Bu stratejiye göre de başlatılan özelleştirme çalışmaları var. Bu kapsamda yapılan özelleştirmeler de var ama gelinen noktada bu çalışmaların tekrar gözden geçirilmesine ihtiyaç var. Ben arkadaşlarımıza talimat verdim, gerek Şeker-İş Sendikamızla gerek PANKOBİRLİK ile gerekse diğer paydaşlarla yoğun şekilde görüşmeler yapıyoruz. Daha önce yapılmış şeker özelleştirmesine ilişkin çalışmaları tekrar gözden geçiriyoruz. Umut ediyor ve inanıyorum ki istişareler sonucunda bütün paydaşları memnun edecek, başta üreticileri, çalışanlarımızı memnun edecek şeker özelleştirme stratejisini hep beraber oluşturacağız"

KAYNAK: İHA