Yeni pazarlar için Afrika çağrısı

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, alternatif ihraç pazar arayışlarında Afrika ülkelerinin potansiyeline dikkati çekti.

Yeni pazarlar için Afrika çağrısı
Yeni pazarlar için Afrika çağrısı
GİRİŞ 14.09.2016 12:20 GÜNCELLEME 14.09.2016 12:20

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, alternatif ihraç pazar arayışlarında Afrika ülkelerinin potansiyeline dikkati çekerek Afrika ülkelerinin hedef pazarlara dahil edilmesi gerektiğini belirtti.

EBSO'dan yapılan açıklamaya göre, Yorgancılar, dar gelirine rağmen gelişim gösteren Afrika pazarındaki genç nüfusun ticaret yapma açısından önemli bir avantaj sağladığına işaret etti.

Yorgancılar, 85'incisi gerçekleştirilen İzmir Enternasyonal Fuarı'nda (İEF) Afrika ülkeleri ile yaptıkları görüşmeler hakkında bilgiler verdi. 

'TÜRKİYE BİZE GELİRSE AVRUPA'YA AÇILIR'

Söz konusu görüşmelerde ayrıca Türkiye, Ege Bölgesi ve İzmir ile ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi konularının ele alındığını bildiren Yorgancılar şunları kaydetti:

"Diğer yandan alternatif yeni pazarlar konusunda, Afrika ülkelerinin, dar gelirli olmasına rağmen, gelişen pazar olması ve genç nüfusunun ticaret yapma açısından çok önemli bir avantaj olduğunun farkındayız. Özellikle bu hususta, Sri Lanka Yatırım Ajansının Sayın Başkanı'nın ifade etmiş olduğu 'Türkiye bize gelirse Asya’ya açılır. Biz Türkiye’ye gelirsek Avrupa’ya açılırız' sözünü çok önemsiyorum.

Bu yaklaşım içerisinde Afrika ülkelerini hedef pazarlarımıza dahil etmek zorundayız. Ekonomi Bakanımızdan da ısrarla, yurt dışı fuar desteklerindeki eksiklerin tamamlanması, navlun desteği, barter sistemi benzeri taleplerimizin altında yatan da budur. Devletimizin de yanımızda olması ile İzmirli sanayiciler olarak ülkemize döviz kazandırmaya devam edeceğiz."