Van esnafının zararını devlet karşılayacak

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay Van’daki patlama sonucu zarar gören esnafın zararının devlet tarafından karşılanacağını açıkladı.

Van esnafının zararını devlet karşılayacak
Van esnafının zararını devlet karşılayacak
GİRİŞ 13.09.2016 22:47 GÜNCELLEME 13.09.2016 23:13
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Van’da bayramın birinci gününde büyük bir eylem gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Ramazan bayramında burada bir araya gelmiştik. Ondan sonra Türkiye’de ve ilimizde çok şey oldu. Gördüğünüz gibi hem Van hem Türkiye tüm bu olanlardan sonra güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Terör örgütlerinin adı ister FETÖ, ister PKK ister DAEŞ olsun hepsinin hedefi aynı. Rabbim bunlara izin vermedi ve inşallah izin vermeyecektir” İfadelerine yer verdi.

'ZARAR DEVLET TARAFINDAN KARŞILANACAKTIR'

Van’da yaşanan çatışmalar ve saldırılarla ilgili konuşan Atalay şunları söyledi:

“PKK lanet terör örgütüdür. Bu lanet onların üzerine olsun. Bunların Van’a güçleri yetmedi. Bunlar Van üzerinde büyük oyunlar oynadı, ancak çukur kazamadılar. Vanlılar buna izin vermediği için bunlarda huzur bozmak için çalışıyorlar. Daha önce emniyet müdürlüğümüz önünde bir patlama oldu. 2 sivil ve 2 polisimiz şehit oldu. O iki sivil, evlerini geçindirmek için çalışan gençlerdi. Daha sonra Tendürek’te bir çatışma oldu ve çok sayıda şehidimiz oldu. Daha sonra dün yine AK Parti, polis noktası ve esnafımızın olduğu yerde bir patlama oldu. Ben tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Esnafımız orada büyük zararlar gördü. Valiliğimiz yine hasar tespitine başladı. İnşallah buradaki zararlar devlet tarafından karşılanacaktır. Bizde bunun için çalışıyoruz.”  Çevre yoluyla ilgili belediyeyi sert bir şekilde eleştiren Atalay, “Büyükşehir belediyesinin tıkamış olduğu bir konu var. Oda çevreyolu meselesidir. Çevreyolu, kentin geleceği için önemli bir konudur. Büyükşehir görevini yapmadığı için o çalışma tıkandı. Yıllardır bu tıkanıklık devam ediyor. Büyükşehir açıkça demese bile bu çalışmayı yapmadı ve bunu engelledi” diye konuştu.  Yapılan konuşmaların ardından partililerle bayramlaşan Bakan Soylu daha sonra Van’dan ayrıldı.

Törene AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda. Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, AK Parti Van Eski Milletvekillerinden Gülşen Orhan ve Kayhan Türkmenoğlu, parti ilçe başkanları, parti yöneticileri, meclis üyeleri, milletvekili adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR 64
  • Recep 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet doğu ve güneydoğuya gelince bol keseden dağıtıyor. Karadenize gelince kesenin ağzını sıkı sıkıya kapatıyor. Örnek olarak 2004 yılında yarıdan fazlası yanan kastamonu araç kavak köyünü gösterebilirim. Köy şu an yok olmak üzere. Sebebi köye yol bile yapılmaması. Ama doğuya gelince bırakın keseyi kasalar açılıyor. Halkımı helal esermiştim bu devlet yönetimine.
    Cevapla
  • deli dumrul 7 yıl önce Şikayet Et
    Benim 82 hız ihlali cezamı da devlet ödesin.
    Cevapla
  • İhvan1453 7 yıl önce Şikayet Et
    Genel yorumlara bakınca ürperiyorum, yazık, bu tutumunuzla ayrılığa, kin ve nefrete adeta davetiye çıkarıyorsunuz. Devletimiz doğrusunu yapıyor. Halkın hepsine aynı gözle bakmak terör örgütünün ekmeğine yağ sürer.
    Cevapla
  • mert 7 yıl önce Şikayet Et
    iseri iyi olmiyanlar,tamirahta ihtiyaci oalanlara piyango,bu yöre halkindan hersey beklenir zaten devlet yardim yapacak diye ücbes haine anlasmali olarak yaptirirlar zararinida dürüstlükle calmis vergisini veren halkdanmi cikacak hayir coook yanlis cok
    Cevapla
  • OSNANLİYİZ.... 7 yıl önce Şikayet Et
    sen fetö=pkk=pyd=abd şakşakçisimisin nesin sen yayirdir kimi kimden ayri goruyorsun sen...
    Cevapla
  • Münker ve Nekir 7 yıl önce Şikayet Et
    Oh negüzel, PKK Teröristleri Vatandasin Malina Canina Kast etsin, Yerel Halk yapilan bu Zulmü karsi bisey demesin Tüm zarari 80 Milyon ödesin, yok böyle yagma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle