Memurlar iptal olan biletlerini değiştirebilecek!

OHAL nedeniyle izinleri iptal edilen memurlar bu dönemde iptal ettikleri biletleri değişim hakkından yararlanabilecek.

Memurlar iptal olan biletlerini değiştirebilecek!
Memurlar iptal olan biletlerini değiştirebilecek!
GİRİŞ 13.09.2016 09:40 GÜNCELLEME 13.09.2016 09:40

Memura izin yasağı kalktı ama bazı kurumlar uygulamadı. Konu BİMER ve CİMER’e taşındı. Ulaştırma Bakanlığı, OHAL süresince durumunu belgeleyenlerin cezasız bilet iptal veya değişim hakkından yararlanmasını istedi.

Başbakanlık genelgesiyle kamu personelinin yıllık izin yasağının 8 Ağustos’ta kaldırılmasına karşın, memurların mağduriyeti sürüyor. Bazı kurumlar, personeline yurtdışına çıkma yasağı getiriyor. Şikâyetler üzerine harekete geçen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Olağanüstü Hal (OHAL) süresince bu durumunu belgeleyen kamu çalışanlarına, “cezasız” olarak biletlerini iptal etme hakkı tanınmasını istedi.

BAKANLIK YAZI GÖNDERDİ

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 18 Temmuz’da Başbakanlık genelgesi ile kamu personeline yıllık izin yasağı getirildi. Genelgeyle izinde olanlara da görev başına dönmeleri talimatı verildi. Genelgede, tatil planını önceden yapan personelin bilet iptal, iade ve değişiklik işlemlerinin de yapılması gerektiği kaydedildi.

8 Ağustos’ta başka bir genelge ile kamu personelinin yıllık izin yasağı kaldırıldı. Buna rağmen bazı kamu kuruluşları OHAL süresince kendi inisiyatiflerini kullanarak personeline yurtdışına çıkış yasağı koydu. Bunun üzerine çok sayıda kamu personeli, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikâyetlerini iletti. BİMER ve CİMER şikâyetleri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na yönlendirdi.

Bakanlık, ilgili kurum ve kuruluşlara bir yazı gönderdi. Bakanlıktan, yurtdışına çıkış izni alamadığına dair durumunu belgeleyen kamu personeline “cezasız” bilet iptali, iade, değişiklik imkânı verilmesi istendi. Bakanlık, bu hakkın tanınmasında üstün kamu yararı bulunduğunu kaydetti.

KAYNAK: HABERTÜRK