FETÖ’nün akademisyenleri milyoner çıktı!

FETÖ'ye ait olan ve geçtiğimiz aylarda TMSF'ye devredilip faaliyetleri durdurulan Bank Asya'da yapılan incelemeler devam ediyor.

FETÖ’nün akademisyenleri milyoner çıktı!
FETÖ’nün akademisyenleri milyoner çıktı!
GİRİŞ 11.09.2016 16:03 GÜNCELLEME 11.09.2016 16:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

FETÖ mensubu 5 bin akademisyen ve eşlerinin örgütün para kaynaklarından olan Bank Asya’da bir milyar 132 milyon liralık hesaplarının olduğu ortaya çıktı. Yurtdışına kolay çıkabilen akademisyenlerin örgütün para transferlerinde kuryelik yaptığı belirlendi. Bu rakam kayyum atanan Bank Asya’daki 6,9 milyar liralık mevduatın yüzde 20’sini oluşturuyor.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yürütülen incelemelerde bankada açılan ve FETÖ mensubu öğretim görevlileri ve eşlerine ait yaklaşık 5 bin hesap mercek altına alındı. Toplam mevduatı 6,9 milyar bankada akademisyenlere ait olan 5 bin hesaplarda 1 milyar 132 milyon lira olduğu belirlendi. Söz konusu rakam bankanın toplam mevduatının yüzde 20'sini oluşturuyor. Ayrıca bu tutarın 454 milyon lirası öğretim görevlilerinin eşlerine, kalan 678 milyon liralık tutar ise öğretim görevlilerinin kendilerine ait hesaplarda ortaya çıktı.

46 MİLYON LİRALIK HESAP HAREKETİ

İncelemelerde Eskişehir OsmangaziÜniversitesinde araştırma görevlisi olan A.D.'nin hesabında 46 milyon liralık hareket olduğu gözlenirken, benzer şekilde ErciyesÜniversitesinde Profesör olan A.M'nin hesabında ise 27 milyonluk hareket tespit edildi. Uşak Üniversitesi'nde doçent olan M.E.Y'nin hesabındaki hareketliliğin ise 11 milyon lira civarında olduğu belirlendi. Darbe girişiminin ardından yurtdışına kaçan ve Bank Asya'nın ortaklarından olan Prof. Dr. Sami Karahan'ın hesabında ise 3.6 milyon lira olduğu belirlendi.

PARA KURYESİ HOCALARMIŞ

Yapılan incelemelerde tespit edilen milyoner akademisyenlerin FETÖ tarafından özel olarak seçildiği belirlendi. Yurtdışına geliş gidişleri kolay olan ve genelde vize istenmeden birçok ülkeye gidebilen akademisyenlerin, örgütün para transferlerinde kuryelik yaptığı ortaya çıktı. Bu çerçevede FETÖ'nün Akıncı İmamı olarak bilinen Adil Öksüz'ün 10 yılda 109 kez ve genelde izin almadan ABD'ye gidip örgüt liderinden talimat aldığının ortaya çıkması ile FETÖ'nün öğretim üyelerini para transferinde çok sık kullandığını gösterdi.

İMAMIN KARDEŞİNDE 1,5 MİLYON LİRA

Öte yandan yapılan incelemelerde Adil Öksüz'ün kardeşi Ahmet Öksüz'ün hesabında da 1,5 milyon lira olduğu belirlendi. Hesabında 1,5 milyon lira olan Ahmet Öksüz üniversitesinde 'kendi halinde gariban birisi' olarak tanımlanıyordu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 1
  • muaz 7 yıl önce Şikayet Et
    kimse yoh mi kurban kurban derisi verin afrikadaki bebelere yardım edin yurt okul yapıyoruz ... hepsi palavra yalan dolan tüm paralar hainlerin ceplerine ve pensilvanyadaki başhainin fındık fıstığına gitmiş milleti istismar ettiniz yeriniz cehennem İslam düşmanları abd uşakları yahudi hizmetkarları
    Cevapla