Güçlü Türkiye'yi büyükelçiler anlatacak

TİM, 73 ülkeden 181 büyükelçi ve bürokratı Çanakkale’de buluşturdu.Büyükelçiler, Türkiye’nin demokrasiye bağlılığını anlatacaklarını söyledi

Güçlü Türkiye'yi büyükelçiler anlatacak
Güçlü Türkiye'yi büyükelçiler anlatacak
GİRİŞ 05.09.2016 12:39 GÜNCELLEME 05.09.2016 12:39

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), dış ticareti canlandırmak için hayata geçirdiği en önemli tanıtım etkinliklerinden olan Büyükelçiler Buluşması, bu yıl 2-4 Eylül tarihleri arasında Çanakkale'de düzenlendi. İlki 2014'te Mardin, ikincisi geçen yılTrabzon'da gerçekleştirilen etkinlikte 73 ülkeden 181 büyükelçi ve bürokrat ağırlandı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyeleri ev sahipliğinde ağırlananlar arasında Fransa, İtalya, Hollanda, Brezilya, İsviçre,İspanya, İsrail, Kongo, Meksika ve Güney Afrika gibi ülkeler yer aldı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye ihracatının yüzde 44'ünün yapıldığı 73 ülke temsilcisine işbirliği konusunda çağrıda bulundu.

500 MİLYAR $'LIK HEDEF

Büyükekşi, "65 bin ihracatçının ortak gayretiyle Türkiye'nin 2023'te dünya ticaretinden yüzde 1.5 pay almasını, sadece ihracatın değil yatırımların da artırılmasını hedefliyoruz. Ancak bu amaca yalnız ihracatı değil, ikili ticareti ve yatırımı artırarak ulaşabiliriz" dedi. 2023'te 500 milyar dolar ihracat ve 625 milyar dolar ithalat gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Büyükekşi, "Büyüklerimiz 'plansız hedef, dilekten ibarettir' demiş. Bu söylemden hareketle sizlerle ilişkimizi daha da güçlendirmeyi arzu ediyoruz" dedi.

BİRLİK MESAJINIZI ÜLKEMİZE GÖTÜRECEĞİZ

Kongo Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba, "Türkiye'nin birlik mesajını ülkelerimize götüreceğiz" dedi. Meksika Büyükelçisi Martha Barcena Coqui ise, "Ülkelerarası ekonomilerimiz bu şekilde büyüyecek" dedi.