FETÖ saldırıları yazılımlarla sürdürüyor

Türkiye'nin aleyhine olan her taşın altından çıkan FETÖ, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yerli yazılım şirketlerine kancayı attı.

FETÖ saldırıları yazılımlarla sürdürüyor
FETÖ saldırıları yazılımlarla sürdürüyor
GİRİŞ 05.09.2016 12:20 GÜNCELLEME 05.09.2016 12:22
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

FETÖ, darbe kalkışmasının ardından şimdi de yazılım üzerinden girişimlerde bulunuyor. Yerli yazılım şirketlerine kancayı atan örgüt, İngiltere, ABD ve Almanya üzerinden bu şirketleri almak için teklifler yağdırmaya başladı.

İngiltere, ABD veAlmanya'dan son dönemde yüzde 100 yerli yazılım şirketlerine satın alma teklifleri yağmaya başladı. İşletim sisteminin, bir şirketin ya da kurumun tüm gizli bilgilerini ele geçirmeye yaradığını belirten uzmanlar, "Yabancı yazılım şirketleri isterlerse en kritik bilgilerinizi alabilirler. Şu anda kamu kurumlarında yabancı yazılımlar kullanılıyor. Birçok büyük firma kendi yazılımını hazırlayarak bu riski sıfıra indirdi. Ancak kuvvet komutanlıklarından bakanlıklara kadar birçok kurumda yabancı yazılımlar faaliyet gösteriyor. Devletin tamamen yerli yazılımlara dönmesi gerekir" diyerek uyarıda bulundu.

KAMU DİKKAT ETMELİ

CPM Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut, tamamen yerli olan şirketlerine İngiltere'den birçok firmanın satın alma teklifleri yaptığını, kendileri gibi diğer yerli yazılımcılara aynı tekliflerin geldiğini söyledi. Palamut, "Darbe süreci bu kez yazılım alanında devam ediyor. Devlet kurumlarının buna dikkat etmesi şart" dedi.

HİÇBİR ÜLKE STRATEJİK KURUMDA YABANCI YAZILIM KULLANMAZ

Yüzde 100 yerli olan CPM firmasını alarak yazılım sektörüne girdiklerini söyleyen Recep Palamut, "Yazılımın ne kadar önemli olduğunu bu işe girdikten sonra öğrendim. Türkiye bir darbeyi atlattı ama darbe süreci devam ediyor. Bu aşamadan sonra FETÖ darbeyi siber saldırılarla ve yazılımlarla yapıyor" dedi. Kamu kurumlarının yabancı şirketlerle çalışmasının ülke güvenliğini riske soktuğunu belirten Palamut, "Kamuda Alman yazılım şirketi SAP, Oracle ya daMicrosoft kullanılıyor. Hiçbir ülke stratejik kurumlarının yazılımlarını yabancıya emanet etmez" diye konuştu.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 11
  • uşaklı yaşar 7 yıl önce Şikayet Et
    siz devlete aldığınız yazılımcıyı, programcıyı; akşama kadar bilgisayar başında oturuyor bir halt yapmıyor gözüyle bakan, teknolojiden bi haber müdüre müdür yardımcısına Word, Excel öğretmek ve evrak takibi ile Outlook'ta mesaj takip etmekte kullanıp, işi yazılımcı olmayanları bilgi işlemde tutarsanız yabancı yazılımlar cirit atar böyle.
    Cevapla
  • Lapsekili ihsan 7 yıl önce Şikayet Et
    Gizli kardinal
    Cevapla
  • mkl44 7 yıl önce Şikayet Et
    uzun zamandır söylüyoruz güvenlik cihazları dahil hepsi atilmali
    Cevapla
  • Yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu tip şirketler milli çıkarlar gereği izin alınmadan satış yapılmamalıdır...
    Cevapla
  • Yorumcu 7 yıl önce Şikayet Et
    tam şereften yoksun yahudi bozması
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle