Tarım A.Ş. ilk ihracatı Almanya'ya yaptı

Tarım AŞ, Almanya'ya siyah incir göndererek ilk ihracatını yaptı.

Tarım A.Ş. ilk ihracatı Almanya'ya yaptı
Tarım A.Ş. ilk ihracatı Almanya'ya yaptı
GİRİŞ 27.08.2016 15:24 GÜNCELLEME 27.08.2016 15:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentteki meyve ve sebze üreticilerinin gelirlerinin artırılması amacıyla kurulan Tarım AŞ, Almanya'ya siyah incir göndererek ilk ihracatını yaptı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tarım AŞ tarafından Karabalçık Mahallesi'nden temin edilen siyah incirler Almanya'ya ihraç edildi. Üreticilerden piyasanın üzerinde fiyatlarla toplanan ürünler, köy meydanında kurulan depoda paketlenerek ihracata hazır hale getirildi.

Berlin'e gönderilen ürünlerin paketleme çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye'de ilk defa bir belediyenin, bölgesinde yetiştirilen tarım ürünlerinin ihracatına başladığını belirtti.

'BELEDİYELER DE DAHİL OLDU'

Altepe, gelişmiş ülkelerde tarımsal ürünlerin satış ve pazarlamasının üretici birlikleri veya kooperatifler aracılığıyla yapıldığını hatırlattı.

Yapılan ihracatla Türkiye'de buna belediyeleri de dahil ettiklerini vurgulayan Altepe, "Hedefimiz belediyenin imkanlarını kullanarak üreticiye daha fazla kazandırmak ve ihracatta elde edilen geliri yine üreticiler için kullanmak." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 1
  • Ferhat 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bi çalışma Belediyeyi tebrik ederim. Fakat bu yıl Bursa Valiliği çok bilenlerin gazına gelip ihracatı geçe bırakmakla siyah incir çiftçisini resmen yaktı. Depolarda mal şişince de ardından tüccar yaktı. Ama mal ilk günden satılsaydı tüccar böyle bir hareket yapamazdı çünkü ürüne talep şuan bile çok fazla. Öncelikle şunu belirtmek isterim denetim çok güzel bir şeydir. Ülke mallarının kalitesini yükseltir fakat yaş meyve zamanla yarışan bir ürün ilk ihracat süresi gibi bir uygulama olamaz. Hadi bunu da kabul edelim, ürün çıkmış zamanında denetime niye gelmiyosun? Benim köylümün rızkını yemeye ne hakkın var? İncir ihracatının 10 gün geç başlaması köylümün cebini deldi.
    Cevapla