Tazminatın önü açıldı! 13 bin TL alacaklar

15 teşebbüsüne karşı direnirken yaralananlarla ilgili düzenleme yüzde 40 işgücü kaybı olmayanlara da nakdi tazminatın önünü açtı.

Tazminatın önü açıldı! 13 bin TL alacaklar
Tazminatın önü açıldı! 13 bin TL alacaklar
GİRİŞ 20.08.2016 13:08 GÜNCELLEME 20.08.2016 13:11
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Darbe teşebbüsüne karşı direnirken yaralananlarla ilgili düzenleme yüzde 40 işgücü kaybı olmayanlara da nakdi tazminatın önünü açtı. Hafif yaralı 15 Temmuz gazileri 13 bin TL tazminat alacak.

15 teşebbüsüne karşı direnirken yaralananlarla ilgili düzenleme yüzde 40 işgücü kaybı olmayanlara da nakdi tazminatın önünü açtı. Hafif yaralı 15 Temmuz gazileri 13 bin TL tazminat alacak 1 5 Temmuz darbe girişimi sırasında hafif yaralanan gazilere 13 bin 275 TL nakdi tazminat verilecek.

Tazminat hakkından yararlananların kendisi, eşi veya çocuklarından biri de kamuda istihdam edilecek. Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan 670 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile darbe teşebbüsünü engellemek isterken yaralananlarla ilgili düzenleme yapıldı.

Buna göre, gazilik haklarından faydalanabilmek için aranan yüzde 40 işgörmezlik şartı da ortadan kalktı. Yaraları nedeniyle yüzde 40 oranında işgücü kaybı olmayanlara da nakdi tazminat ödenmesi hükme bağlandı. Bu şekilde aylık bağlama şartları oluşmayanlara en yüksek devlet memuru aylığı esas alınarak tazminat ödenecek. Nakdi Tazminat ve Aylık Ödenmesi Hakkındaki Yönetmeliğe göre, basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek hafif nitelikteki yaralanmalarda 13 bin 275 TL ödeme yapılacak.

HAYATİ TEHLİKE VARSA 88 BİN 500 TL VERİLECEK

Vücutta, kemik kırılmasına neden olacak yaralanmaya derecesine göre 30 bin 975 TL ila 66 bin 375 TL arasında tazminat ödenecek. Kişinin yaşamını tehlikeye sokacak yaralanmalarda ödeme 88 bin 500 TL’ye çıkacak. Yaralanma kalıcı hasar bırakırsa bu rakamların iki katı ödenecek. İçişleri Bakanlığı bünyesinde Nakdi Tazminat Komisyonu kurulacak. Komisyon, yaralanan kamu görevlileri ile sivillerin sağlık kuruluşlarındaki kayıtlarını esas alarak hak sahiplerini belirleyecek. Tazminat hakkından yararlananların kendisi veya eş ve çocuklarından biri Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında kamuda istihdam edilecek. Kişinin eşi veya çocuğu yoksa anne, baba veya kardeşlerinden biri bu hakkı kullanabilecek.

‘Tırnağı bile yaralanan gazidir’

Başbakan Binali Yıldırım, hafta başında AK Parti TBMM grubu toplantısında “O meydana inenler, tırnağı bile yaralanmışsa onlar da gazi olacak ve gazilik haklarından yararlanacaklar. Çünkü onlar Türkiye’nin geleceğini kurtardılar. Ayrıca gazilerimize iş vereceğiz” demişti.

YORUMLAR 35
  • trip 7 yıl önce Şikayet Et
    bence cok daha fazlasi verilmeli o yigitlere, o cihata koşanlara.
    Cevapla
  • rauf 7 yıl önce Şikayet Et
    Az bile Helal olsun.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    darbecilerin mal varlıkları bu gazi ve şehitlere tahsisi yapılsın
    Cevapla
  • Polis Amiri 7 yıl önce Şikayet Et
    Sonuna kadar helalı hoş olsun. Çok şeyi hak ettiler. Bize bir vata bıraktılar.
    Cevapla
  • Kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca okuyup okulunu bitirip kpssde girenlerde havasını aldı değilmi yazık vallahi yazık bu kadar hak yemeyin hafif şekilde yaralananin kamu işine alınması inanın kulhakidir ben bir senedir issizim kpssden 73 aldım benim gibi yüzbinler var bilesiniz hakimizi helal etmiyoruz bilesiniz
    Cevapla
  • hazeyn 44 7 yıl önce Şikayet Et
    o gece hava alaninda tanka cikarken ustumuze ates ettiler ben dusunmedim iki cocugumu fabrikami hayatimi hersey bi kpss den ibaret degil kullan saksiyi ticaret yap,nerdeyse bir ay gecti ama sol kulagimda isitme kaybim var neden mi o gece iki metre mesafeden kafama atilan merminin havasi kulak zarima zarar verdi utandim gunlerce hastsneye gitmeye onlarca sehit gazi vermisken bu ulke,kulagim duysa ne olur duymasa ne,...
    Cevapla
  • vasıfsız 7 yıl önce Şikayet Et
    Kendini nasıl gazilerimizle eş tutarsın. Sen sınava girdin oturdun. Onlar bizim için canlarını ortaya koydular. ALLAH onlardan razı olsun. Onların hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Bu vatan onların sayesinde ayakta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle