FETÖ devleti böyle sögüşlemiş

FETÖ yönelik devletin birçok biriminde inceleme ve soruşturmalar sürerken, devlet yardımlarının önemli ölçüde FETÖ ye gittiği ortaya çıktı.

FETÖ devleti böyle sögüşlemiş
FETÖ devleti böyle sögüşlemiş
GİRİŞ 17.08.2016 13:54 GÜNCELLEME 17.08.2016 13:54

FETÖ'nün bu devlet yardımlarını hem örgütü genişletmek, hem de itibarını arttırmak için kullandığını kaydeden bir üst düzey yetkili "FETÖ ihracatta devlet desteklerinin hepsinden yararlanmış. Yurtdışında mağaza, depo, lojistik merkezi, marka gibi her türlü desteği almış, ihracat desteklerinden de yararlanmış. Hatta bu destekleri almak için sahte evrak düzenlemekten bile çekinmemişler. Alınan devlet desteğinin bir kısmı da örgüte aktarılmış. Şu anda AKP milletvekili olan eski bir bürokrat bunları çok iyi bilir. Kendisi de bu işler nedeniyle soruşturma geçirmiş biri. Hatta bir kınama cezası verilerek paçayı kurtarmış. Şimdi gelen ihbarlar üzerine örgülün yolsuzluklarına yardım edenler araştırılıyor" dedi. örgütün bir başka uzmanlık alanının da hayali ihracat olduğu ortaya çıktı.

HAYALİ İHRACAT

Konu ile ilgili olarak Aydınlık’a bilgi veren bir emekli müfettiş, özellikle Afrika ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerine yönelik ihracatın incelenmesi durumunda yapılan hayali ihracatın boyutunun ortaya çıkabileceğini vurguladı. FETÖ yan kuruluşlarından işadamı örgütlerinin hayali ihracat konusunda danışmanlık ve yönlendirme yaptığını belirten müfettiş, "Dahilde İşleme Rejimi çerçevesinde ihraç

kaydıyla yapılan gümrüksüz mallan iç piyasada sattılar. Sonra da hayali bir şekilde ihraç eltiler. Üstüne bir de ihracat teşviği aldılar. Hem iç piyasada haksız rekabete yol açtılar, hem de örgüte yüz milyonlarca dolarlık kaynak yarattılar" diye konuştu.

TARIMSAL DESTEKLER

örgütün bütün devlet desteklerine göz diktiği belirlenirken, KOBİ’ler için karşılıksız verilen destekler de örgütün ilgi alanına girmiş. KOSGEB'den KOBİ'lere verilen desteklere de göz dikilmiş.

örgülün devreye girdiği bir başka destek de tarımsal destekler. Tarımsal desteklerin devletten tahsiline aracılık eden örgüt alınan destekten de komisyon kesmiş.

HER YASA DIŞI IŞIN İÇİNDELER

FETÖ konusunda yapılan incelemelerle ilgili olarak bilgi veren bir İçişleri Bakanlığı yetkilisi, örgütün karışmadığı yasa dışı iş olmadığını kaydederek, "Şu anda bütün suçlarını açığa çıkaracak durumda değiliz. Sürekli ihbar yağıyor. Belli bir plan çerçevesinde örgüt çökertiliyor. Ama yapılan tüm ihbarlar değerlendirilecek. En küçük ayrıntı bile değerlendirilerek. Örgüte yasa dışı işlerde yardım eden bütün kamu görevlileri tespit edilip cezalandırılacak."