Hükümetten 340 bin öğrenci için flaş karar!

2016-2017 öğretim döneminde toplam 340 bin öğrenciye destek verilecek.

Hükümetten 340 bin öğrenci için flaş karar!
Hükümetten 340 bin öğrenci için flaş karar!
GİRİŞ 06.08.2016 13:55 GÜNCELLEME 06.08.2016 13:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

2016-2017 öğretim döneminde özel okullarda okuyan öğrencilere verilecek destek miktarı Resmi Gazete'de yayımlandı.

2016-2017 öğretim döneminde özel okullarda okuyan öğrencilere verilecek destek miktarı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu yıl 75 bin yeni öğrenciye okul öncesinde 2 bin 860, ilkokul ve temel lisede 3 bin 440, ortaokul ve lisede 4 bin TL öğrenci başına ödeme yapılacak. Toplam 340 bin öğrenciye bu yıl destek verilmiş olacak.

Eğitim ve öğretim desteği, bakanlıkça eğitim kademelerine göre her bir derslik için belirlenen asgari öğrenci sayısının üzerinde ve derslik başına belirlenen azami öğrenci sayısını geçmemek üzere verilebilir. Eğitim ve öğretim desteği verilecek toplam öğrenci sayısı her yıl Maliye Bakanlığı ve Bakanlıkça müştereken belirleniyor. Eğitim ve öğretim desteği bölgenin gelişmişlik durumu, öğrencinin ailesinin gelir düzeyi, eğitim bölgesinin öğrenci sayısı dikkate alınarak verilebiliyor.

Eğitim ve öğretim hizmetini sunan ve yararlananların, gerçek dışı beyanda bulunmak suretiyle fazladan ödemeye sebebiyet vermeleri durumunda bu tutarların, ödemenin yapıldığı tarihten itibaren 6183 sayılı Kanunun 51'inci maddesine göre hesaplanacak gecikme zammı ile birlikte bir ay içinde ödenmesi, yapılacak tebligatla sebebiyet verenlerden istenir.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • mevhibe inal 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet memurlarında çalışanı teşvik etmek, boş oturanı çıkarabilmek için kanun hazırlanmalı. İdeolojik seçimi, kıyımı önlemek için de değişik fikirlerden oluşan heyet raporu olmalı. Ahlak, vicdan, adalet, işi ehline vermek, meşveret gibi kavramlardan uzaklaştıkça Tekelci Kapitalizmin daha çok oyuncağı haline geliyoruz.
    Cevapla
  • mevhibe inal 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet okullarında kaliteli eğitim olmasını istiyorsak, desteği devlet okulunda çalışacak öğretmenlere versek daha doğru olur...öğrenci, öğretmen ve aileler için.
    Cevapla
  • skb 7 yıl önce Şikayet Et
    özel okula gidecek kadar parası olana destek garibanların da sırtına köstek yazık lar olsun
    Cevapla
  • ismi 7 yıl önce Şikayet Et
    özele destek saçmalığı nedir ya o paralarla devlet okullarini kalifiye hale getirin devletin özele teşvik etmesi çok sacma iyi devlet okullari kapansin o zaman heryer özel olsun...
    Cevapla
  • vahit 7 yıl önce Şikayet Et
    özel okulda okuyabiliyorsa bi çocuk bırakın okusun..demekki parasını verebiliyor..siz o desteği devlet okullarında okuyan çocuklara teknolojik altyapı yatırımı yapın..pokemon yakalayıp facede gezip instagramda sürünmesinler..biz bu kafayla daha çok yerimizde sayarız..teknoloji bakanlığı ne iş yapar bilen varmı allah aşkına..yetenekli gençleri bulup yazılım ve pragram konusunda özel eğitime tabi tutun..artık savaşlar tüfekle topla olmuyor..teknolojiyle başarabiliriz..umudumu yitirmedim daha ..
    Cevapla