FETÖ okullarına ödenen ücretler ne olacak?

FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılan özel okullara veliler tarafından ödenen kayıt ücretlerinin iadesine ilişkin açıklama geldi.

FETÖ okullarına ödenen ücretler ne olacak?
FETÖ okullarına ödenen ücretler ne olacak?
GİRİŞ 03.08.2016 14:44 GÜNCELLEME 03.08.2016 14:44
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanlığından, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle kapatılan özel okullara veliler tarafından ödenen kayıt ücretlerinin iadesine ilişkin bir çalışmanın bulunmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bugün bir gazetede "Okul parası için Maliye devrede" başlığıyla yayımlanan haberin, kamuoyunda yanlış algıya sebebiyet verebileceğinin değerlendirilmesi nedeniyle konuya açıklık getirildi.

Söz konusu haberde, Maliye Bakanlığı tarafından, FETÖ ile irtibatlı olduğu belirtilen ve bu nedenle kapatılan özel okullara kayıt için para yatıran velilere ödeme yapılmasına ilişkin bazı alternatifler üzerinde durulduğu, ancak henüz bir karar verilmediğinin ifade edildiği anımsatılan açıklamada, "667 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname" çerçevesinde kapatılan okullara ait taşınmazlar ve diğer varlıkların Hazine'ye devredildiğine dikkat çekildi.

Açıklamada, "Maliye Bakanlığı olarak, bu devir işlemleri yapılmış olup, söz konusu varlıklara ilişkin diğer işlemlere devam edilmektedir. Söz konusu haberde yer aldığı şekliyle, Bakanlığımızca, veliler tarafından ödenen kayıt ücretlerinin iadesine ilişkin yapılmakta olan bir çalışma bulunmamaktadır." ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR 14
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    ulan devlet üniversitelerini tutturamadıkları için özel okula gidip istedikleri meslekleri seçsinler hemde paralarını geri iade edin adaletmi bu ozaman devlet üniversitelerine kaydırmayın tekrar girsinler sınava
    Cevapla
  • M bozkurt 7 yıl önce Şikayet Et
    1 bardak suğuk su... Yahuu sn.Erdoğan 3 sene önce çocuklarınızı bunların okul ve dersanelerinden alın demedi mi??? İşte onların paralarıyla fetö dün meclisi bombalattı!!! Çocuklarının geleceğini düşünenler ülkeyi hiç düşünmez mi?
    Cevapla
  • Osman T.... 7 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakmayın bu kadar sıkıntının düzenbazlığının yanında sizin kayıt paranızın derdinde değiliz?benim gibi devlet okullarına verseydiniz çocuklarınızı hiç böyle bir derdiniz olmazdı..Ben bunlara iade yapılmasına razı değilim,hatta bunun gibi fetöye ilişkin tüm mağduriyetlerin karşılanması taraftarı da değilim.Okullardan ve mesleklerinden atılanlar hariç
    Cevapla
  • Tuncay 7 yıl önce Şikayet Et
    ne iadesi!. bu kayıt olanların çoğu zaten fetö'cü olduğunu bilerek o okullara yazdırıyor çocuklarını.
    Cevapla
  • Sadık 7 yıl önce Şikayet Et
    içlerini mi okudun?
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence iade falan edilmemeli fetöye verirken veriyorlarda, devletimize mi vermeyecekler seve seve verirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle