'Moody's hep yanıldı'

TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Moody's'in ve benzeri kuruluşların Türkiye ekonomisi konusunda yanıldıklarını söyledi.

'Moody's hep yanıldı'
'Moody's hep yanıldı'
GİRİŞ 19.07.2016 13:04 GÜNCELLEME 19.07.2016 13:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Moody's'in ve benzeri kuruluşların Türkiye ekonomisinin güçlülüğü noktasında her seferinde yanıldıklarını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek amacıyla 81 il ve 160 ilçedeki 365 oda ve borsanın ortak bildirisinin okunması amacıyla TOBB Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısının ardından gazetecilerine açıklamalarda bulundu.

Moody's'in, darbe girişimi sonrası Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirmelerde bulunacağı yönündeki açıklamaları hatırlatan Hisarcıklıoğlu, analist kuruluşların Türkiye ekonomisinin dinamizmi konusunda birçok kez yanıldıklarını ifade etti.

'TÜRKİYE'Yİ TANIMIYORLAR'

Söz konusu kuruluşların Türkiye'yi tanımadığını belirten Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu kuruluşlar Türkiye ekonomisinin, gerek özel sektörünün, gerek devletin ekonomik yapısının, maliyesinin güçlülüğü noktasında her seferinde yanılmışlardır. Ben bu derecelendirme kuruluşlarına şunu söylemek istiyorum; 2008 krizi sonrasında hiçbir bedel ödemeyen bu değerlendirme kuruluşlarının bugün yanıldıklarının hiç bedeli olmayacak mı? diye sormak istiyorum.''

Hisarcıklıoğlu ayrıca, gösterilen birlikteliğin ekonomiyi pozitif etkileyeceği tahmininde bulundu.

YORUMLAR 1
  • laz 7 yıl önce Şikayet Et
    moddys in hayatı yalan
    Cevapla