'Darbe girişimi yabancı yatırımcıyı etkilemez'

Arda Ermut, "Bu başarısız girişimin uluslararası yatırımcıları etkileyecek ciddi bir riski bulunmamaktadır' mesajını verdik" dedi.

'Darbe girişimi yabancı yatırımcıyı etkilemez'
'Darbe girişimi yabancı yatırımcıyı etkilemez'
GİRİŞ 19.07.2016 12:28 GÜNCELLEME 19.07.2016 12:28

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, darbe girişimi sonrasında uluslararası yatırımcılarla görüşmelere başladıklarını belirtti. 

Ermut, 15 Temmuz Cuma gecesi gerçekleşen darbe girişiminin ardından Türkiye’deki uluslararası sermayenin üst düzey temsilcileriyle başlattıkları görüşmeleri sürdürdüklerini bildirdi.

Yakın temas

Aynı şekilde veri tabanlarında bulunan 10 bin civarındaki uluslararası yatırımcıyla, Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamaları doğrultusunda bir mesaj paylaştıklarını aktaran Ermut, uluslararası doğrudan yatırım temsilcisi şirketlerin yanı sıra konuyla ilgili tüm kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları (STK) ile de sürekli temas halinde çalışmalarını devam ettirdiklerini dile getirdi.

'Risk bulunmamatadır'

Ermut, uluslararası doğrudan yatırımcılarla paylaştıkları mesaj konusunda şu ayrıntıları verdi:

“Türkiye’nin temelleri sağlamdır; istikrarı daha da güçlenmiştir; toplumsal uzlaşma zemini genişlemiştir. Ekonomiye etkisi sınırlı olan bu başarısız girişimin uluslararası yatırımcıları etkileyecek ciddi bir riski bulunmamaktadır."