Tüketicilere uyarı! Bunu sakın yapmayın

TÜDER Genel Başkanı Küçük, tüketicilere ihtiyaçlarından fazla harcama yapmamaları çağrısında bulundu.

Tüketicilere uyarı! Bunu sakın yapmayın
Tüketicilere uyarı! Bunu sakın yapmayın
GİRİŞ 02.07.2016 13:44 GÜNCELLEME 02.07.2016 13:44

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, Ramazan Bayramı ve yaz aylarında giderlerin artması nedeniyle tüketicilere ihtiyaçlarından fazla harcama yapmamaları çağrısında bulundu.

Küçük, yaptığı açıklamada, ramazan ayının bitimine yaklaşıldığı için vatandaşların tatil ve izin psikolojine girdiğini söyledi.

Bayramda alışveriş, tatil ve yiyecek giderlerinin çoğaldığını vurgulayan Küçük, "Yaklaşan Ramazan Bayramı ve yaz mevsimi nedeniyle tüketicilerimizin harcamalarında artış ortaya çıkabilmektedir. Tüketicilerimiz, bayramda ağızlarının tadının kaçmaması için ihtiyaçları kadar harcama yapmalı." dedi.

"HER ALIŞVERİŞ SONRASI MUTLAKA FATURA ALIN"

"Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız." diyen Küçük, kredi kartlarının kişilerin parası değil, bankaların sağladığı borç olduğuna dikkati çekti.

Küçük, her alışverişten sonra mutlaka fatura ya da fiş alınması gerektiğini ifade ederek, "Kredi kartıyla alışveriş yapıyorsak, toplam ödeme ile karttan çekilen tutarı mutlaka karşılaştırmalıyız. Harcama tutarından fazla bir çekim söz konusu ise hemen itiraz etmeli, düzeltme yaptırmalıyız." diye konuştu.

KAYNAK: AA